Ciolacu: Legea pensiilor se va pune în aplicare. Este sustenabilă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, că există bani pentru majorarea pensiilor, iar legea se va pune în aplicare, fiiind sustenabilă şi validată de Comisia Europeană şi de de Banca Mondială.

389 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Legea pensiilor se va pune în aplicare. Este sustenabilă

Ciolacu: Legea pensiilor se va pune în aplicare. este sustenabilă

„Normal că există bani. Legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor creşte de două ori: o dată la 1 ianuarie cu 13,8% şi pe urmă, (...) de la 1 septembrie va intra legea în vigoare cu recalcularea. Este sustenabilă. Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 de lei. Asta este realitatea. Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 de lei. Cum să comentez eu aşa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine?”, a spus, la Antena 3 CNN, premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat de unde se iau banii, preşedintele PSD a spus că banii se iau din bugetul statului.

„Anumite pensii se şi impozitează. (...) Aveam renegocierea PNRR, mai ales acel 9,4 fiindcă nu mai puteam mări pensii în România până în 2070, că aşa l-a dus pe unul capul. Pe ăla care l-a dus capul să treacă 9,4 vine acum şi scrie Comisiei că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă... Lege care a fost validată de Comisie şi de Banca Mondială”, a mai spus Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici