Ciolacu: Ministrul Justiţiei să vină cu modificarea Legii de funcţionare a SIIJ în Parlament

Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, că dacă ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu vrea modificarea Legii de funcţionare a Secţiei Speciale, acesta ar trebui să se adreseze Parlamentului. Ciolacu a subliniat că PSD susţine Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

116 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Ministrul Justiţiei să vină cu modificarea Legii de funcţionare a SIIJ în Parlament

Ciolacu: Ministrul Justiţiei să vină cu modificarea Legii de funcţionare a SIIJ în Parlament

„Nu înţeleg de ce este acest atac asupra Secţiei Speciale. Atributul Parlamentului este să facă legi. Este o lege în vigoare. Ministrul Justiţiei, cu toate că a existat un referendum, a venit cu două memorandumuri în Guvern să prezinte desfiinţarea Secţiei Speciale. Dacă ministrul Justiţiei consideră că există probleme la legea de organizare şi de funcţionare a Secţiei Speciale trebuie să se adreseze Parlamentului. Românii au ieşit la referendum şi au zis clar că niciun guvern nu are voie să dea OUG sau să facă modificări în domeniul justiţiei. Da, eu am văzut cum a funcţionat justiţia fără această secţie, vreau să văd cum funcţionează cu această secţie şi părerea judecătorilor”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul interimar al PSD a adăugat că nu crede că PNL va da OUG pentru desfiinţarea SIIJ (Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie-n.r).

„Toate aceste lucruri o să ducă la un moment dat la nişte costuri. Costurile le plătim toţi. Nu cred că vor da o OUG pentru desfiinţarea Secţiei. Vom vedea în momentul respectiv, vom discuta cu celelalte forţe politice din Parlament şi vedem ce este de făcut. Nu aş vrea să depunem o moţiune de cenzură pe un subiect cu justiţia, dar dacă se insistă asta este”, a subliniat Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici