Ciolacu: Nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili

„Nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili”, spune premierul Marcel Ciolacu, în replică la criticile mediului de afaceri că măsurile fiscale nu asigură predictibilitatea economică.

1229 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili

Ciolacu: Nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili

„Dacă avem recomandări de la fondurile internaţionale fiscale, putem lua anumite măsuri, nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. De aceea am încercat prin aceste dialoguri, cu toată lumea, să vedem care intră în asplicare din octombrie, care din ianuarie. Repet, vorbim de nişte măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală. Reforma fiscală, cu adevărat e clar că trebuie dată, din punctul meu de vedere, într-adevăr cu un an înainte să fie pusă în aplicare. Dar noi avem o situaţie excepţională şi trebuia să luăm nişte măsuri excepţionale”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul arată că sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă.

„Nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa. Nicio ţară normală la cap nu poate continua cu excepţii fiscale îngropând ţara. Avem cele mai mici venituri la construcţia PIB-ului din UE, avem zeci şi sute de facilităţi fiscale dar avem în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la aşteptările excepţiilor, fiindcă excepţiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună şi o respectare a legii mai bună. Ai de fapt cele mai mici venituri şi cea mai mare evaziune. Nu se poate continua aşa”, încheie Ciolacu.

El a fost întrebat, marţi, de criticile mediului de afaceri, care acuză că prin măsurile fiscale nu se asigură predictibilitatea economică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici