Ciolacu: Reorganizarea ministerelor, până pe 31 decembrie. Nu pot să fac o reformă pe colţul mesei

Premierul Marcel Ciolacu precizează că toate ministerele trebuie să prezinte, până pe 31 decembrie, reorganizarea. „Am început cu o administraţie mai suplă. Nu pot să fac o reformă pe colţul mesei”, adaugă el.

909 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Reorganizarea ministerelor, până pe 31 decembrie. Nu pot să fac o reformă pe colţul mesei

Ciolacu: Reorganizarea ministerelor, până pe 31 decembrie. Nu pot să fac o reformă pe colţul mesei

„Am început cu o administraţie mai suplă, prin legea de asumare, am creat cadrul legislativ ca această reformă în administraţie să pornească. Nu pot să fac o reformă pe colţul mesei, pentru că vorbim şi de oameni şi de funcţionalitate”, afirmă Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că toate ministerele trebuie să prezinte, până pe 31 decembrie, reorganizarea ministerelor şi că vor exista şedinţe de guvern şi de două ori pe săptămână.

„Vorbeam ieri cu domnul ministrul Sorin Grindeanu, are 53 de autorităţi în subordine. Ministerul Mediului, zeci de autorităţi. Ce am hotărât foarte clar, fiecare minister va veni în propunerea de reorganizare cu un birou unic de avizare. În acel moment, antreprenorii nu mai trebuie să se ducă la Ministerul mediului, la trei agenţii, va fi un birou unic, în subordinea ministrului, astfel încât ministrul să ştie la orice oră dacă s-au depăşit termenele”, adaugă Ciolacu.

Ciolacu a mai spus că nu a fost clădit un parteneriat direct între Guvern, clasa politică, Parlament şi mediul de afaceri.

„E aproape şi imposibill, în acest moment, dacă şi noi nu devenim mai sănătoşi. Am avut nouă prim-miniştri, în nouă ani (.. ) am avut sute de miniştri în patru ani de zile. Sunt ministere importante, de Finanţe, Transporturi, unde în Germania au avut ministru al Transporturilor 17 ani, acelaşi ministru. Noi am schimbat câte doi pe an. Încercăm să creăm ceva predictibil şi politic, şi tot ce ne-am asumat acum să putem continua, altfel nu vom aduce echilibru”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici