Ciolacu s-a întâlnit cu Netanyahu: Israelul are tot dreptul să se apere

Premierul român Marcel Ciolacu s-a întâlnit marţi cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. Israelul are tot dreptul să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar, a transmis şeful cabinetului de la Bucureşti.

602 afișări
Imaginea articolului Ciolacu s-a întâlnit cu Netanyahu: Israelul are tot dreptul să se apere

Ciolacu s-a întâlnit cu Netanyahu: Israelul are tot dreptul să se apere

La finalul întâlnirii, cei doi lideri politici au susţinut declaraţii de presă.

„România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orientul Mijlociu. De aceea, suntem extrem de îngrijoraţi de spirala crescândă a violenţelor cu consecinţe teribile asupra populaţiei civile atât israeliene, cât şi palestiniene. Vreau să îi asigur pe românii din ţară că ne menţinem atitudinea de promotori ai păcii, dar vom fi alături necondiţionat în momentele dificle de prietenii şi partenerii noştri, apărând valorile democratice. România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile, nivelul atrocităţilor produse de Hamas, o grupare teroristă care ţine ostatică populaţia palestiniană pentru a satisface interesele sale extremiste”, a transmis, din Israel, Marcel Ciolacu.

Premierul român a mai spus că România susţine dreptul Israelului de a se apăra „în deplin respect cu dreptul umanitar”.

„Parlamentul României a fost primul for legislativ din rândul statelor democratice care a adoptat o declaraţie de solidaritate cu statul Israel. Alături de comunitatea internaţională, România solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor şi a persoanelor răpite şi reţinerea de la alte acte de agresiune, în special împotriva ţintelor civile. Am transmis premierului Netanyahu că în faţa acestor atacuri, Israelul are tot dreptul să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar”, a adăugat prim-ministrul român.

Ciolacu a mai făcut „un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza”, dar şi pentru evacuarea românilor din zonă.

„Aş dori să vă mulţumesc pentru implicarea autorităţilor israeliene şi pentru sprijinul acordat repatrierii în siguranţă a peste 2200 de cetăţeni români din Israel... Îmi doresc un efort comun pentru evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români din Fâşia Gaza”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu se află marţi în Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici