Ciolacu se oferă să negocieze cu sindicaliştii din învăţământ: Această grevă produce haos

Liderul PSD, marcel Ciolacu, se oferă să discute pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învăţământ: „Să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Sper că liderii sindicali înţeleg că această grevă produce haos”.

1494 afișări
Imaginea articolului Ciolacu se oferă să negocieze cu sindicaliştii din învăţământ: Această grevă produce haos

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învăţământ şi să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că a vorbit şi cu premierul Nicolae Ciucă.

„Am garanţia că (Nicolae Ciucă - n.r.) are o disponibilitate similară la dialog. Sper că liderii sindicali înţeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea şcolii, ci şi în vieţile a milioane de familii. Credinţa mea sinceră este că putem fi toţi capabili să punem pe primul plan responsabilitatea şi luciditatea. Există cu siguranţă soluţii la care putem ajunge cu calm şi raţiune, în timp ce copii îşi văd liniştiţi de şcoală. Cred că asta aşteaptă românii şi de la liderii politici, şi de la cei sindicali”, încheie Ciolacu.

Liderii sindicatelor din Educaţie au anunţat miercuri că negocierile cu reprezentanţii Guvernului au eşuat şi că de luni va începe greva generală.

„Este clar, de luni va fi grevă generală. Mesajul nostru este clar, grevă generală de luni, la ora 8.00”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

„Dascălii trebuie plătiţi la adevărata lor valoare. În Legile Educaţiei, chestiunile salariale nu apar... grila de salarizare trebuie actualizată... o să cer ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede astfel încât grilele din Educaţie să satisfacă nevoile sistemului”, a spus miercuri preşedintele Klaus Iohannis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici