Ciolacu: Suntem latini, iar pentru mulţi dintre noi, Italia este ca o a doua casă

  • „Suntem latini, iar pentru mulţi dintre noi, Italia este ca o a doua casă”, spune Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Italia.
  • El anunţă că România va contribui la reparaţiile realizate în prezent Columnei lui Traian, „un monument care reprezintă o piatră de temelie pentru poporul român”.
474 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Suntem latini, iar pentru mulţi dintre noi, Italia este ca o a doua casă

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

„România şi Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului nostru Strategic Consolidat. La 13 ani de la ultima reuniune interguvernamentală în acest format, care a avut loc la Bucureşti, avem ocazia să scriem un nou capitol important în istoria relaţiilor noastre bilaterale. Declaraţia comună pe care am semnat-o astăzi pune bazele unui plan de acţiune care va întări la un alt nivel relaţiile dintre statele noastre. Am apreciat deschiderea doamnei Preşedinte privind intensificarea cooperării economice, dar şi pentru valorizarea diasporei româneşti care trăieşte în Italia, precum şi a comunităţii italiene din ţara noastră. Cu toţii ştim importanţa legăturilor istorice şi culturale care unesc statele noastre. Suntem latini, iar pentru mulţi dintre noi Italia este ca o a doua casă”, spune Marcel Ciolacu, în timpul declaraţiilor de presă comune cu prim-ministrul italian, Georgia Meloni.

El adaugă că românii din Italia şi-au demonstrat deja contribuţia la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări.

„Uneori, trebuie să admitem, că politicienii nu s-au ridicat la nivelul potenţialului nostru comun, dar ne propunem amândoi, doamnă Preşedinte, să schimbăm acest lucru. În spiritul acestor legături istorice, am decis în calitate de Prim-Ministru al României să contribuim la reparaţiile realizate în prezent Columnei lui Traian, un monument care reprezintă o piatră de temelie pentru poporul român, dar şi a relaţiilor culturale dintre cele două naţiuni. Trebuie să ne protejăm valorile, să ne respectăm istoria şi să învăţăm din ea, privind împreună înainte spre ceea ce putem face pentru a menţine pacea şi stabilitatea pe continentul nostru şi la nivel internaţional”, mai spune premierul României.

Totodată, el afirmă că peste 1 milion de români trăiesc în Italia, iar numărul familiilor mixte şi al celor cu dublă cetăţenie este în continuă creştere. „Doresc să mulţumesc tuturor celor care i-au făcut să se simtă bine primiţi pe românii care trăiesc aici şi să le transmit românilor din Italia faptul că Executivul pe care îl conduc este la dispoziţia lor. Vom face tot ce se poate pentru ca legăturile lor cu ţara să fie tot mai puternice”, menţionează Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici