Ciolacu: Un eşec major al dreptei europene, dar au fost şi abordări interne greşite

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că eşecul în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen este al dreptei europene, dar că au fost şi abordări interne greşite.

261 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Un eşec major al dreptei europene, dar au fost şi abordări interne greşite

„Social-democraţii europeni au susţinut România până la capăt în efortul de aderare la Schengen. Este în mod clar un eşec major al dreptei europene, dar au fost şi abordări interne greşite”, a declarat luni preşedintele PSD.

Acesta susţine că trebuie continuate demersurile în în interiorul familiilor europene şi o discuţii cu fiecare stat în parte, dacă va fi o abordare separată a României de Bulgaria.

„Au fost nişte scăpări şi de la Reprezentanţă. A fost o abordare, din punctul meu de vedere, greşită. Rămâne întrebarea de ce am mers în continuare pe listă la pachet cu Bulgaria, atâta timp cât exista o altă decizie a altui stat european, respectiv Olanda, că nu va vota cu Bulgaria? Poate ar fi trebuit insistat la Comisie la propunerea de intrare pe ordinea de zi la Consiliul European JAI să fie daj o splitare între România şi Bulgaria ca să putem avea o şansă mai mare”, adăugat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici