Ciolacu: Vom păstra transparenţa mecanismului de sponsorizări

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi, consultări cu reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai companiilor care fac sponsorizări. ”Dorim să păstrăm transparenţa şi predictibilitatea mecanismului de sponsorizări”, a declarat Ciolacu.

140 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Vom păstra transparenţa mecanismului de sponsorizări

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, la Palatul Victoria consultări cu reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai companiilor care fac sponsorizări în contextul modificărilor fiscale avute în vedere de Guvern cu privire la regimul sponsorizărilor, se arată într-un comunicat al Executivului.

”Guvernul României şi eu, în calitate de prim-ministru, apreciem munca organizaţiilor non-guvernamentale şi impactul pe care proiectele acestora îl au pentru societatea românească. Dorim să păstrăm transparenţa şi predictibilitatea mecanismului de sponsorizări, fără a aduce prejudicii acestui regim prin modificările legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În urma discuţiilor purtate şi a clarificărilor aduse de fiecare dintre părţi s-a convenit că formularul D177 va rămâne în vigoare, iar data până la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declaraţiei de impozit. Prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat rămân nemodificate.

Un alt subiect clarificat în cadrul consultărilor s-a referit la deductibilitatea sponsorizărilor acordate de microîntreprinderi şi de persoanele care realizează venituri extra salariale. Urmare a clarificărilor aduse de reprezentanţii Guvernului cu privire la modificarea regimului microîntreprinderilor, a fost stabilit de comun acord că modificările preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizărilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici