Ciolacu vrea o colaborare mai bună între Parlament şi Curtea de Conturi: Să trecem la nivelul următor

Este nevoie de o întărire a colaborării dintre Parlament şi Curtea de Conturi, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu: „Cred că este timpul să trecem la nivelul următor”.

165 afișări
Imaginea articolului Ciolacu vrea o colaborare mai bună între Parlament şi Curtea de Conturi: Să trecem la nivelul următor

Ciolacu vrea o colaborare mai bună între Parlament şi Curtea de Conturi: Să trecem la nivelul următor

„Din punctul meu de vedere, cred că este timpul să trecem la nivelul următor. Este nevoie de o întărire a colaborării dintre Parlament şi Curtea de Conturi, mai ales prin constituirea la nivel parlamentar a unor comisii care să analizeze rapoartele de audit şi să determine principalele instituţii implicate să pună în aplicare recomandările Curţii. De asemenea, feed-back-ul primit în urma rapoartelor CCR poate constitui o bază solidă de plecare pentru activitatea Parlamentului în ceea ce priveşte modificarea cadrului legislativ în care instituţiile îşi desfăşoară activitatea”, spune Marcel Ciolacu.

El încurajează reprezentanţii Curţii de Conturi să facă „în continuare ceea ce trebuie”.

„Dumneavoastră sunteţi cei care controlaţi banii publici. Iar asta este o datorie pe cât de grea, pe atât de onorantă. Pentru că banii publici sunt ai tuturor cetăţenilor, din taxe şi impozite, şi tocmai de aceea avem datoria să ne asigurăm că ei sunt cheltuiţi corect. Sunt multe exemple pozitive care îmi vin în minte când vine vorba de banii publici şi de implicarea Curţii de Conturi. Dar vreau să amintesc doar de acel raport celebru din perioada pandemiei, când toţi românii au putut să vadă din raportul Curţii pe ce s-au cheltuit zeci de milioane de euro în timp ce ei erau ţinuţi închişi în case. Acela a fost un moment în care statul român, prin instituţiile sale, s-a protejat de toţi cei care au vrut să profite de o pandemie pentru a-şi umple buzunarele. Şi sper că toate celelalte instituţii ale statului vor face lumină în acest caz, pentru că oamenii au datoria să afle tot adevărul din acea perioadă”, încheie Ciolacu.

Marcel Ciolacu participă, alături de premierul Nicolae Ciucă, la Conferinţa internaţională „Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit”, eveniment aniversar organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la adoptarea legii de reînfiinţare a instituţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici