Cioloş a trimis preşedintelui propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii: "Am decis să-mi asum riscul, să vin cu cineva din afara sistemului medical"

Premierul Dacian Cioloş a înaintat joi preşedintelui, Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii, informează Guvernul.

2913 afișări
Imaginea articolului Cioloş a trimis preşedintelui propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii: "Am decis să-mi asum riscul, să vin cu cineva din afara sistemului medical"

Cioloş a trimis preşedintelui propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii

Potrivit unor surse politice, preşedintele ar urma să semneze vineri decretul de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii, iar acesta va depune jurământul de învestire în aceeaşi zi, la Palatul Cotroceni.

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanţelor, are o experienţă de 14 ani de muncă în Viena şi este iniţiatorul "Reţelei Citostaticelor" care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România.

El va prelua Ministerul Sănătăţii pe fondul crizei privind dezinfectanţii din spitale care a dus la demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu.

Cioloş, despre Voiculescu: Am decis să-mi asum riscul, să vin cu cineva din afara sistemului medical

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la Realitatea TV, că Vlad Voiculescu va depune jurământul de învestire în funcţia de ministru al Sănătăţii vineri, adăugând că şi-a asumat riscul de numi unui om din afara sistemului, dar care a lucrat cu acesta, din partea societăţii civile.

Premierul a spus, joi seara, că a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii şi că acesta va depune vineri jurământul de învestire.

Cioloş a precizat că a ezitat între a numi un om din sistem şi unul din afara acestuia, dar care îl cunoaşte şi are o viziune asupra reformelor necesare.

"Am ezitat în această perioadă între un om din sistem, care să cunoască sistemul şi să vină cu o propunere de reformă, şi unul din afară care să cunoască sistemul, (...) dar care să vină cu o viziune, cu echidistanţă, dată fiind situaţia (...), aşteptările din partea societăţii, tensiunile din sistemul medical. Am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere", a spus Cioloş, precizând că Vlad Voiculescu este un economist, care de câţiva ani a avut ocazia să cunoască sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societăţii civile.

Cioloş a mai spus că o să-i predea lui Voiculescu ceea ce a făcut în perioada interimatului său la minister şi a adăugat că rămâne angajat pe domeniul Sănătăţii, până la finalul mandatului său de premier pentru că vrea să mişte sistemul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici