Cioloş: Armata Română contribuie la pilonii fundamentali ai politicii externe

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, la bilanţul MApN pe anul 2015, că Armata Română contribuie la pilonii fundamentali ai politicii externe - parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO şi la UE, precizând că ţara noastră este apreciată în NATO ca aliat predictibil şi de încredere.

273 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Armata Română contribuie la pilonii fundamentali ai politicii externe

Cioloş:Armata Română contribuie la pilonii fundamentali ai politicii externe (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Armata Română rămâne acea instituţie fundamentală a statului care înregistrează unul din cele mai ridicate niveluri de încredere în rândul cetăţenilor, pe bună dreptate. Parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO şi la UE au fost şi vor rămâne pilonii fundamentali ai politicii externe a României. Armata României, MApN contribuie la fortificarea fiecăruia dintre aceşti piloni", a spus Dacian Cioloş.

Premierul a apreciat că, în cadrul NATO, România e apreciată ca aliat predictibil şi de încredere.

"Profesionalismul şi, subliniez, jertfa de sânge a militarilor români în teatrele de operaţii sunt evocate frecvent în contacte oficiale şi informale şi sunt înalt apreciate. Contextul geopolitic este unul complicat, iar România rămâne o ancoră de stabilitate în această regiune. Ţara noastră va continua să fie furnizor de securitate la frontiera estică a NATO, cât şi a UE", a adăugat şeful Executivului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici