Cioloş: CE a confirmat propunerea Consiliului de a tăia 7,5 miliarde de euro din fondurile Ungariei

Eurodeputatul Dacian Cioloş afirmă că evaluarea Comisiei Europene, potrivit căreia Ungaria nu a progresat suficient în privinţa reformelor şi propune suspendarea a 7,5 miliarde euro din fondurile din PNRR, arată că „marja de furt din bani europeni se îngustează considerabil”.

508 afișări
Imaginea articolului Cioloş: CE a confirmat propunerea Consiliului de a tăia 7,5 miliarde de euro din fondurile Ungariei

„Pentru cei care l-au pus pe Niculae Bădălau la Curtea de Conturi a României, care trebuie să aibă grijă de cheltuirea banilor publici, şi care îi ţin în braţe pe alţii ca el, am o veste proastă: Comisia Europeană a confirmat azi propunerea făcută Consiliului de a tăia 7,5 miliarde de euro din fondurile structurale destinate Ungariei, pentru că Viktor Orban nu ia măsuri anticorupţie şi împotriva conflictului de interese în achiziţii publice. Acesta este primul moment în care se vede puterea mecanismului prin care fondurile europene sunt condiţionate de funcţionarea statului de drept, un mecanism pe care l-am propus ca şef de grup politic european şi care, acum, funcţionează pentru toate ţările UE. Cazul Guvernului Orban, care vrea doar beneficiile UE, fără să respecte şi valorile europene, este definitoriu”; scrie pe Facebook Dacian Cioloş.

Eurodeputatul aminteşte că PNRR-ul Ungariei, amânat mai bine de un an, a fost marţi aprobat, dar cu o listă lungă de condiţii referitoare la statul de drept, „pe care, dacă nu le respectă, nu primeşte niciun euro”.

„Asta arată un singur lucru: marja de furt din bani europeni, banii noştri, de altfel, se îngustează considerabil. Vremea politicienilor, inclusiv din România, care mai speră că pot face legi de care să beneficieze ei înşişi se termină”, încheie Cioloş.

Comisia Europeană consideră că Ungaria nu a progresat suficient în privinţa reformelor şi propune suspendarea a 7,5 miliarde euro din fondurile din PNRR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici