Cioloş: Guvernul trebuie să aibă ca partener de dialog o conducere stabilă, cu perspectivă, la TVR

Guvernul îşi asumă parţial responsabilitatea în rezolvarea situaţiei TVR, a afirmat premierul Dacian Cioloş, care a adăugat că în primul rând Executivul trebuie să aibă ca partener de dialog o conducere stabilă, cu "viziune şi perspectivă", care să îşi asume restructurarea.

323 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Guvernul trebuie să aibă ca partener de dialog o conducere stabilă, cu perspectivă, la TVR

Cioloş: Guvernul trebuie să aibă ca partener de dialog o conducere stabilă, cu perspectivă, la TVR (Imagine:Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax Foto)

"Guvernul îşi asumă responsabilitatea pe care o are, dar nu poate să îşi asume toată responsabilitatea acolo. În primul rând, trebuie să avem un partener de dialog cu viziune şi cu perspectivă, adică o conducere stabilă, care să îşi asume un program de restructurare, aşa cum va fi el, cel care va fi asumat de Consiliul de Administraţie şi conducerea numită. Încă nu avem un preşedinte — director general acolo", a spus, luni, premierul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

Dacian Cioloş a amintit că problema TVR nu este una actuală, ci durează de mai mult timp, iar guvernele anterioare au dat "nişte bani" ca să nu le "explodeze bomba în mână".

Şeful Guvernului a precizat că a trimis Parlamentului mai multe variante de rezolvare din punct de vedere "tehnic şi legislativ" a situaţiei, astfel încât Executivul să poată să intervină într-un eventual proces de restructurare pentru că, în opinia sa, problema nu trebuie rezolvată punctual şi pe termen scurt.

"Trebuie să gândim acest lucru, de data asta, pe termen lung. Nu mai putem gândi doar punctual o problemă legată de participarea la Eurovision sau punctual o altă problemă, pentru că nu mai are nimeni încredere în astfel de abordări. Acum suntem în faza în care trebuie să ne asumăm nişte decizii clare, atât pentru binele televiziunii, cât şi pentru binele contribuabililor care pun nişte bani acolo", a explicat premierul.

Dacian Cioloş a mai spus că ministrul Finanţelor Publice l-a asigurat că nu se pune problema falimentului TVR.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat duminică pe tema situaţiei postului public de televiziune că a venit vremea să nu i se mai tot ceară cuiva "să ascundă gunoiul sub preş doar pentru că se vede urât şi miroase urât în campanie electorală''. El a reamintit că a cerut Parlamentului schimbarea legislaţiei pentru aplicarea măsurilor de redresare şi numirea de urgenţă a unei noi conduceri pentru "a avea un partener de discuţie şi decizie" şi că TVR este în subordinea Parlamentului.

Ministerul Finanţelor Publice nu poate să se implice în sprijinirea financiară a Televiziunii Române, din cauza cadrului legislativ–este concluzia întâlnirii desfăşurate vineri la sediul Ministerului Finanţelor, între reprezentanţii TVR şi cei ai ministerului, conform unui comunicat de presă al TVR.

Televiziunea Română a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision.

TVR nu va mai putea participa în ediţia din 2016 a Concursului Muzical Eurovision şi va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numără Eurovision News şi Sports News Exchanges, precum şi drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiză legală, tehnică şi de cercetare, precum şi servicii de lobby.

Decizia a fost luată după ce a expirat termenul limită dat Guvernului României pentru a face aranjamentele necesare în vederea efectuării plăţii datoriilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici