Cioloş, în şedinţa PSD: Intenţia mea nu e de a rade tot, să vedeţi acest Guvern ca un partener

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, duminică, în cadrul şedinţei CExN al PSD unde a fost invitat, că nu preia Guvernul cu intenţia de a "rade tot" şi că va avea consultări periodice cu Parlamentul, cerându-le social-democraţilor să "profite" de oportunitatea unui Cabinet tehnocrat.

2343 afișări
Imaginea articolului Cioloş, în şedinţa PSD: Intenţia mea nu e de a rade tot, să vedeţi acest Guvern ca un partener

Cioloş, aşteptat la CExN al PSD după ce îşi prezintă lista Cabinetului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În debutul întâlnirii, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că a stabilit această şedinţă pentru ca social-democraţii să poată lua o decizie politică privind susţinerea Guvernului doar după ce au reuşit să vorbească direct cu premierul desemnat despre echipa sa şi despre programul de guvernare.

"Colegii noştri din CExN vor pune, aşa cum este firesc, câteva întrebări care ne interesează şi care ne pot ajuta să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză", a spus Dragnea.

Dacian Cioloş le-a dat asigurări social-democraţilor că nu va face schimbări în Guvern fără a se consulta cu partidele parlamentare, în contextul în care Liviu Dragnea afirma recent că speră că premierul desemant nu va face "epurări".

"Nu este intenţia mea de a veni pentru a rade tot şi a pune altceva în loc. Cred că astfel de momente ar trebui schimbate cu o abordare guvernamentală raţională şi eficientă în actul de guvernare şi cam asta aş vrea să fac acolo. Ceea ce a fost bun o să continuăm, dar ceea ce va trebui adaptat pentru mai mult eficienţă o să schimbăm", a spus acesta.

Cioloş a dat asigurări că, înainte de orice schimbare importantă, Guvernul său va veni în faţa Parlamentului pentru a discuta cu partidele.

"Vreau să deschidem activitatea guvernamentală spre o comunicare eficientă şi consultare eficientă cu restul societăţii. Vă rog să vedeţi Guvernul acesta nu aşa cum am înţeles că unii au interpretat, a, lor nu le pasă de noi, de Parlament, pentru că suntem învechiţi şi o să se ducă şi o să discute cu societatea civilă", a continuat Cioloş.

Premierul desemnat le-a cerut social-democraţilor să vadă în Guvernul său un "partener".

"Eu vă sugerez şi vă propun să folosiţi acest Guvern tehnocrat de un an de zile ca un mijloc, ca o platformă de comunicare între societatea civilă şi clasa politică şi să profităm de acest an electoral intens. (...) Să vedeţi Guvernul acesta ca un partener, deschis, receptiv", a spus acesta.

Dacian Cioloş a subliniat că un astfel de parteneriat va ajuta la creşterea gradului de încredere al populaţiei în actul politic.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici