Cioloş, întrebat dacă rămâne premier: Voi prezenta o platformă de lucru pentru perioada următoare

Premierul Dacian Cioloş a anunţat joi că înainte de începerea campaniei electorale va prezenta ''o platformă de lucru pentru perioada următoare'' care să reflecte experienţa acumulată şi să prezinte soluţiile de avut în vedere după alegeri, proiect ce va constitui o bază de discuţii cu partidele.

1883 afișări
Imaginea articolului Cioloş, întrebat dacă rămâne premier: Voi prezenta o platformă de lucru pentru perioada următoare

Cioloş, întrebat dacă rămâne premier: Voi prezenta o platformă de lucru pentru perioada următoare

Şeful Executivului a reiterat că nu va candida, dar a admis, într-un interviu oferit Digi 24, că va veni în săptămânile viitoare cu un proiect pe care îl va prezenta partidelor şi opiniei publice.

''Eu am mai spus-o public că nu o să candidez, dar asta nu mă împiedică să am păreri, puncte de vedere, despre cum ar trebui continuate lucrile, pornind de la experienţa acumulată în acest an şi de la ceea ce am văzut în anii trecuţi. Îmi propun în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început şi care din punctul meu de vedere ar putea fi continuate şi în măsura în care va exista o susţinere a acestor proiecte – nu cu un program de guvernare, care e apanajul partidelor care participă la alegeri – dar cu o astfel de platfomă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experienţa pe care am acumulat-o în aceşti ani şi – să spun aşa - legământul pe care l-aş lăsa pentru perioada următoare, dar cu asta da, cu asta pot să contribui la dezbaterea care va avea loc în perioada următoare'', a detaliat Cioloş.

Întrebat dacă exclude să fie premier al unui guvern PNL- USR, el a afirmat că nu a discutat cu partidele acest aspect. El a susţinut că îl interesează doar să îşi vadă continuate ''lucurile bune'' începute ''dintr-o poziţie sau alta''.

Primul-ministrul a menţionat, la întrebările moderatorului, că discuţiile cu PNL sau USR - care au anunţat că îl susţin pentru un nou mandat - ar putea avea loc după ce îşi va prezenta viziunea de viitor. ''Nu (m-am întâlnit cu partidele, n.r.) pentru că am avea putea avea discuţii după ce o să prezint acest proiect'', a precizat el.

Întrebat despre declaraţiile de susţinere ale celor două partide, Cioloş a insistat însă că întâi ''trebuie mers la alegeri şi trebuie mers cu un program de guvernare şi să câştigi alegerile respective''.

''Din punctul meu de vedere, dincolo de ceea ce afirmă PNL şi USR acum, e important să avem o discuţie pe nişte principii, valori, pe nişte teme mari pe care şi eu cred că ar trebui să lucrăm în perioada următoare şi apoi cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă aceste valori, principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare'', a explicat el.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a recomandat vineri preşedintelui USR, Nicuşor Dan, să îi transmită direct premierului Dacian Cioloş propunerea formaţiunii pe care o conduce de a-şi prezenta proiectele pentru ca partidele să se pronunţe dacă îl susţin pentru un nou mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici