Cioloş le-a transmis ambasadorilor UE la Bucureşti că MCV ar trebui înlocuit cu un sistem intern

Premierul Dacian Cioloş a susţinut în faţa ambasadorilor statelor UE că Mecanismul de Cooperare şi Verificare ar trebui înlocuit cu un sistem intern, reiterând totodată poziţia potrivit căreia România, în continuare, este un candidat important pentru spaţiul Schengen.

437 afișări
Imaginea articolului Cioloş le-a transmis ambasadorilor UE la Bucureşti că MCV ar trebui înlocuit cu un sistem intern

Cioloş le-a transmis ambasadorilor UE la Bucureşti că MCV ar trebui înlocuit cu un sistem intern (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am discutat în primul rând despre priorităţile guvernului, le-am explicat cele trei mari priorităţi în domeniul economic, reforma administraţiei şi pregătirea României pentru a asigura preşedinţia Uniunii Europene în 2019. Am discutat despre subiectele care sunt pe agenda europeană, despre migraţie, am explicat încă o dată poziţia noastră, am discutat despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie şi am explicat de ce România consideră că trebuie să ne gândim la un mecanism de «phasing out» în engleză, deci de internalizare, practic, a acestui mecanism de control al Comisiei în procedurile uzuale ale Comisiei în acest domeniu, explicând şi de ce considerăm că România, în continuare, este un candidat important pentru spaţiul Schengen şi am discutat, bineînţeles, despre Republica Moldova", a declarat premierul Dacian Cioloş, după o întâlnire cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti.

El a mai spus că, dat fiind comportamentul României în această ultimă perioadă, ţara noastră este recunoscută acum şi de partenerii europeni şi euroatlantici, în privinţa coordonării a cooperării cu Republica Moldova.

Dacian Cioloş a mai adăugat că România nu a primit cereri pentru a primi migranţi."România, conform angajamentului şi deciziei luate la nivel european, are deja anumite obligaţii, însă, în continuare, centrele de distribuţie a migranţilor înregistraţi până acum, pentru că aici e vorba, încă o dată, de migranţi, potenţiali migranţi înregistraţi, controlaţi, verificaţi şi înregistraţi în punctele de control din Grecia şi din Italia, însă, în continuare, acolo aceste puncte de control şi distribuţie nu funcţionează suficient de bine, ca să vedem pe ce ne putem baza", a precizat primul-ministru.

Întâlnirea de marţi a fost organizată de Ambasada Olandei la Bucureşti, tema anunţată fiind preşedinţia olandeză a Consiliului Uniunii Europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici