Cioloş: Ministrul Mihai Dumitru este competent, dar trebuie să-şi asume şi dimensiunea politică

Comisarul european desemnat al Agriculturii, Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru este competent profesional pentru portofoliul care-l ocupă, dar că trebuie să-şi asume, în plus şi dimensiunea politică a funcţiei pe care o deţine.

65 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Ministrul Mihai Dumitru este competent, dar trebuie să-şi asume şi dimensiunea politică

Cioloş: Ministrul Mihai Dumitru (Foto) este competent, dar trebuie să-şi asume şi dimensiunea politică (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, a lucrat la Comisia Europeană. El cunoaşte bine reglementările comunitare. Ştie cam care este marja de manevră...Cred că Mihail Dumitru este conştient că nu se mai poate limita la aspectul tehnic al competenţelor lui, are o responsabilitate politică în primul rând", a declarat Cioloş, într-o emisiune a TVR.

ELa adăugat că, ţinând cont de experienţa lui Mihail Dumitru în privinţa Politicii Agricole Comune şi cu o bună colaborare cu organismele profesionale din domeniu acesta va avea şi susţinerea politică necesară în Parlament.

În context, Cioloş a vorbit şi despre o intenţie a preşedintelui Băsescu de continuare a activităţii comisiei prezidenţiale pentru Agricultură, ceea ce ar duce la conturarea unei strategii naţionale pentru domeniu, acceptată de forţele politice şi în care Ministerul Agriculturii să fie parte activă.

Comisarul european desemnat şi-a mai exprimat public susţinerea pentru Dumitru, atunci când a fost nominalizat pentru funcţia de ministru.

"Salut nominalizarea lui Mihail Dumitru pentru funcţia de ministru al Agriculturii. Cred că este o decizie inţeleaptă să se mizeze pe cineva care cunoaşte bine perspectivele europene ale agriculturii, dat fiind faptul că în următorii doi ani se vor lua decizii importante privind viitorul Politcii Agricole Comune după 2013 şi, în aceste condiţii, România ar putea avea la masa Consiliului de miniştri ai Agriculturii pe cineva care cunoaşte dezbaterile europene", declara, la sfârşitul anului trecut, pentru MEDIAFAX, Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici