Cioloş: Problema salarizării are două abordări - OUG pentru anul acesta şi cel viitor, lege din 2018. Inechităţile privind salarizarea bugetarilor, eliminate din a doua jumătate a acestui an - VIDEO

Problema salarizării bugetarilor va fi rezolvată printr-o OUG care va corecta disfuncţionalităţile apărute pe fondul creşterii salariului minim şi a comprimării în jumătatea inferioară a grilei de salarizare şi printr-un un proiect de lege multianual aplicabil din 2018, anunţă Guvernul.

5451 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Problema salarizării are două abordări - OUG pentru anul acesta şi cel viitor, lege din 2018. Inechităţile privind salarizarea bugetarilor, eliminate din a doua jumătate a acestui an - VIDEO

Cioloş: Problema salarizării are două abordări - OUG pentru anul acesta şi cel viitor, lege din 2018. Inechităţile privind salarizarea bugetarilor, eliminate din a doua jumătate a acestui an (Imagine: Andreea Alexandu/ Arhiva Mediafax Foto)

"O să avem o primă discuţie pe un proiect de ordonanţă de urgenţă pe care ni-l putem asuma noi ca Guvern cu ideea unei corectări imediate a disfuncţionalităţilor care au venit pe fondul creşterii salariului minim şi a comprimării salariale în jumătatea inferioară a grilei de salarizare (...) Obiectivul este să aplicăm acest proiect de ordonanţă de urgenţă încă din a doua jumătate a acestui an şi în cursul anului viitor", le-a spus Cioloş miniştrilor prezenţi la şedinţa de miercuri a Executivului.

Cioloş a mai precizat că Guvernul va veni şi cu un proiect de lege care va fi complementar ordonanţei de urgenţă

El a explicat că este vorba de un proiect de act normativ care să vină cu o abordare multianuală, din 2018, în ideea de a evolua spre o salarizare unitară, care să fie corelată cu reforma administraţiei publice.

''O reformă a administraţiei publice fără un sistem de salarizare clar şi adaptat nu va fi eficientă. Îmi dau seama că, din punct de vedere politic, va fi dificil să avem o decizie pe o astfel de abordare multianuală în cursul acestui an, dar cred că e de datoria noastră să venim cel puţin cu propunerea şi să o supunem dezbaterii '', a subliniat premierul.

El a mai spus că proiectul de lege va fi discutat în Guvern în perioada următoare, după care va fi dezbătut cu sindicatele şi cu societatea civilă.

''Cele două abordări se leagă. Propunem această ordonanţă pentru a acoperi cea de-a doua jumătate a acestui an şi 2017, în idea că un proiect de lege care să aibă o abordare multianuală probabil că nu va avea un efect înainte de 2018. Atunci, până în 2018, venim cu corecturile şi cu rezolvarea acestor inechităţi, care intră în ceea ce ne putem permite din punct de vedere al bugetului'', a concluzionat Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici