Cioroianu: Iniţiativa PNL privind retragerea din Irak nu a fost o idee bună

Ministrul de Externe, liberalul Adrian Cioroianu, a declarat, vineri seara, la New York, că iniţiativa PNL de anul trecut privind retragerea trupelor româneşti din Irak "nu a fost o idee bună", deoarece prin astfel de iniţiative "nu dai senzaţia de seriozitate".

1 afișare
Imaginea articolului Cioroianu: Iniţiativa PNL privind retragerea din Irak nu a fost o idee bună

Cioroianu: Iniţiativa PNL privind retragerea din Irak nu a fost o idee bună

"Iniţiativa liberală de retragere din Irak, anul trecut, nu a fost o idee bună", întrucât prin asemenea iniţiative "nu dai senzaţia de seriozitate", a spus Cioroianu.

"Ne-am cam grăbit puţin, de aceea şi eu şi ministrul Apărării, de fiecare dată când ne întâlnim cu partenerii noştri, spunem: indiferent de ce hotărâre vom lua, vă vom informa din timp, nu ne vom retrage peste noapte. Noi trebuie să devenim o ţară previzibilă. Nu cred că în momentul de faţă se pune problema unei retrageri imediate, întrucât avem nişte obligaţii de îndeplinit", a declarat ministrul român de Externe.

El a mai spus că "există percepţia greşită că războiul din Irak şi cel din Afganistan ar fi două lucruri diferite".

PNL a iniţiat anul trecut o campanie de strângere de semnături pentru retragerea trupelor româneşti din Irak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici