Cioroianu: Ţărăniştii care vor în Parlament să renunţe la PNŢCD şi să vină la PNL

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Adrian Cioroianu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă ţărăniştii vor locuri pentru Parlament trebuie să renunţe la PNŢCD, să intre în PNL, după care se pot reconstitui ca grup al PNŢCD.

15 afișări
Imaginea articolului Cioroianu: Ţărăniştii care vor în Parlament să renunţe la PNŢCD şi să vină la PNL

Cioroianu: Ţărăniştii care vor în Parlament să renunţe la PNŢCD şi să vină la PNL

Dânşii vor trebui să vină pe lista PNL, după care vor reveni, dacă doresc, ca grup, la PNŢCD. Vom avea şi noi un cuvânt de spus în numirea candidaţilor pentru că e normal să fie oameni de valoare, care să aducă un plus de valoare listei de candidaţi a PNL", a spus Cioroianu.

Potrivit sursei citate, PNL Timiş poate să renunţe la cel mult două colegii în favoarea candidaţilor veniţi de la PNŢCD.

"Vor avea un congres (cei din PNŢCD – n.r.), unde vor decide metodologia de colaborare, şi în funcţie de cum vom colabora, mi-ar face plăcere să putem da de pe lista noastră un colegiu sau două celor de la PNŢCD", a spus Cioroianu.

Liderii centrali ai PNŢCD i-au convocat pe ţărănişti, duminică, la Sinaia, în şedinţa CNC, pentru a discuta despre colaborarea cu PNL, alegerile generale şi revigorarea partidului, în timp ce liderii care i se împotrivesc preşedintelui Marian Miluţ se reunesc în Congres extraordinar, la Bucureşti.

Astfel, potrivit conducerii centrale a PNŢCD, organizaţiile din teritoriu şi majoritatea liderilor formaţiunii se vor reuni în şedinţa Comitetului Naţional de Conducere, duminică, la Sinaia.

Pe de altă parte, alţi membri PNŢCD au anunţat că se vor reuni în Capitală, într-un Congres extraordinar.

Conform unui comunicat de presă transmis de Biroul de presă al PNŢCD, "Comitetul Naţional de Conducere (CNC) al PNŢCD se va întruni duminică, 24 august, la Sinaia, într-o şedintă aprobată în unanimitate de Biroul Naţional de Conducere", cu participarea preşedintelui Marian Petre Miluţ, a prim-vicepreşedintelui Aurelian Pavelescu, a membrilor BNC, precum şi a reprezentanţilor din 42 de organizaţii judeţene.

Potrivit sursei citate, întrunirea de la Sinaia "este singura întâlnire statutară şi legală organizată de PNŢCD în data de 24 august", iar anunţarea în aceeaşi zi a unor alte evenimente ale PNŢCD este lovită de nulitate.

Ţărăniştii care se vor reuni la Sinaia vor discuta probleme legate de viitorul colaborării cu PNL în perspectiva alegerilor parlamentare, vor stabili candidaţii pentru alegeri şi vor discuta şi despre revigoarea partidului.

La rândul lor, membrii Comisiei de Organizare a Congresului Extraordinar al PNŢCD, susţin, tot într-un comunicat de presă, că "forul suprem de conducere al PNŢCD se va întruni la data la care a fost convocat, 24 august, prin voinţa majorităţii filialelor, în Bucureşti, la sala Mihail Jora a Societăţii Române de Radiodifuziune".


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici