Cîţu, despre propunerea PSD de reducere a TVA la alimentele de bază: Nu sunt de acord

Liderul PNL, Florin Cîţu, afirmă că nu este de acord propunerea PSD privind zero TVA la alimentele de bază: „Eu nu sunt de acord să venim cu o măsură doar pentru un anumit sector”.

1133 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre propunerea PSD de reducere a TVA la alimentele de bază: Nu sunt de acord

Cîţu, despre propunerea PSD de reducere a TVA la alimentele de bază: Nu sunt de acord

„Trebuie să abordăm această problemă (a preţurilor la energie-n.r.) cu o gândire pragmatică pe termen lung. (...) Soluţiile pe termen lung trebuie să ia în calcul securitatea energetică a României. Propun să gândim măsuri care să ne ducă în 2026 la o securitate energetică a României. Una dintre măsuri ar fi să alocăm suplimentar de la buget un procent de care să nu se atingă nimeni, să facem un pact transpartinic cum avem la MApN, un procent din care să investim în acest domeniu să ne asigurăm că România va fi securizată din punct de vedere energetic”, spune Florin Cîţu.

El afirmă că nu este de acord cu propunerea PSD privind TVA la alimentele de bază şi reducerea TVA la energie electrică şi gaze naturale.

„Întotdeauna suntem de acord cu reducerea poverii fiscale pentrui economie, dar condiţia de bază e să şi poţi face acest lucru şi să fie unitar. Nu poţi reduce TVA doar pentru un sector. Eu nu sunt de acord să venim cu o măsură doar pentru un anumit sector”, conchide liderul PNL.

O întâlnire între membrii coaliţiei de guvernare pe tema măsurilor din domeniul energiei va avea loc luni. În cadrul şedinţei ar putea fi stabilite măsurile pe care le va lua Guvernul Ciucă pentru a atenua efectele crizei provocate de creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici