Ciucă, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului: Rană adâncă

De Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, România marchează, în 2024, şi 83 de ani de la pogromul de la Bucureşti, „o rană adâncă în conştiinţa noastră naţională”, spune preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă.

127 afișări
Imaginea articolului Ciucă, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului: Rană adâncă

Ciucă, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului: Rană adâncă

„Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, în fiecare an, prilejul unui profund omagiu adus tuturor celor ce şi-au pierdut viaţa, familiile, libertatea şi demnitatea în cea mai tragică perioadă a secolului trecut. În România, luna aceasta marcăm 83 de ani de la pogromul de la Bucureşti, din ianuarie 1941, o rană adâncă în conştiinţa noastră naţională”, spune Nicolae Ciucă, sâmbătă.

Acesta spune că în prezent, asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii. Acesta duce, potrivit preşedintelui Senatului României, „întotdeauna, la dezbinare, intoleranţă şi distrugere”.

„Avem datoria de a lupta, neobosit, împotriva antisemitismului, xenofobiei şi a oricărei forme de discriminare şi discurs extremist. Doar compasiunea, toleranţa, precum şi respectul pentru viaţa şi drepturile omului pot fi fundament pentru o lume liberă de ură şi cruzime”, mai spune Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici