Ciucă: Decizia Comisiei Europene, o gură de oxigen importantă pentru firmele afectate de război

Premierul Nicolae Ciucă salută decizia luată de Comisia Europeană prin care sunt puse la dispoziţia economiei româneşti patru miliarde de euro, „o gură de oxigen importantă pentru firmele afectate de consecinţele războiului din Ucraina”.

457 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Decizia Comisiei Europene, o gură de oxigen importantă pentru firmele afectate de război

„Salut decizia luată astăzi (vineri - n.r.) de Comisia Europeană prin care vom punem la dispoziţia economiei româneşti patru miliarde de euro, o gură de oxigen importantă pentru firmele afectate de consecinţele războiului din Ucraina. Este rezultatul colaborării Guvernului cu instituţiile europene reflectată, şi de această dată, în măsuri coordonate şi eficiente de protejare a investiţiilor şi locurilor de muncă, de susţinere a economiei naţionale. În vremuri complicate aşa cum este cea pe care o traversăm, accesul la finanţare al investitorilor este un factor determinant pentru viitorul oricărui proiect de afaceri”, afirmă Nicolae Ciucă.

Premierul precizează că lichidităţile asigurate prin cele 3,6 miliarde euro disponibile sub formă de garanţii pentru împrumuturi şi bugetul de 390 de milioane de euro granturi directe vor asigura finanţare firmelor care dezvoltără afaceri în toate sectoarele de activitate afectate de „agresiunea ilegală şi nejustificată a Rusiei în Ucraina”.

„Valorificăm aceste resurse în beneficiul antreprenorilor români care, începând de săptămâna viitoare, se pot înscrie pe platforma www.imminvest.ro pentru a accesa fondurile disponibile prin Programul IMM INVEST PLUS, pentru oricare din componentele sale - IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST. Fondurile naţionale alocate investiţiilor, integrate resurselor europene de care beneficiază România, sunt ancore de dezvoltare pentru proiectul nostru economic şi social. Dublate de reformele începute de Guvern, de stabilitate, coerenţă legislativă şi dialog deschis cu mediul de afaceri, acestea reprezintă argumente solide pentru atragerea investitorilor şi dezvoltarea economiei româneşti”, încheie Ciucă.

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României cu o valoare de 4 miliarde euro (aproximativ 19,7 miliarde lei) pentru sprijinirea întreprinderilor din toate sectoarele în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici