Ciucă, despre decizia din cazul Colectiv: Se execută, nu se discută / Pacienţii arşi, trataţi în străinătate

  • Sentinţa din dosarul Colectiv „se execută şi nu se discută”, spune premierul Nicolae Ciucă.
  • El spune că faptul că România nu are un spital de mari arşi se înscrie „în lipsa de realizări pe care ţara noastră le are”, iar pacienţii cu arsuri sunt trataţi în continuare în alte ţări.
442 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre decizia din cazul Colectiv: Se execută, nu se discută / Pacienţii arşi, trataţi în străinătate

„Decizia a fost luată joi de instanţă şi este o decizie care trebuie respectată. Se execută şi nu se discută. Faptul că astăzi nu avem un spital de mari arşi se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care ţara noastră le are, nu numai în spitalul de mari arşi, ci şi în celelalte proiecte pe care noi am gândit că trebuie înfăptuite în dezvoltarea sistemului medical”, spune Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, sunt două elemente fundamentale pentru continuarea dezvoltării României.

„Dezvoltarea sistemului de educaţie şi dezvoltarea sistemului săanitar, astfel încât să putem să asigurăm sănătatea cetăţenilor noştri. Până în acest moment este cât se poate de uşor de realizat că nu am făcut paşi importanţi către obiectivul de realizare a spitalelor. Au fost promise şi opt spitale, de la opt au rămas trei... Am discutat într-o şedinţă de guvern - e obligatoriu la nivelul Ministerului Sănătăţii să se înfiinţeze acea agenţie de dezvoltare a infrastructurii spitaliceşti. Faptul că nu avem un spital de arşi... În acest moment, cazurile grave şi când avem un număr de persoane care suferă astfel de accidente, ei sunt trataţi în alte ţări. Nu pot promite un spital de arşi într-un an sau doi”, conchide Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici