Ciucă despre pensii: Am luat decizia când am avut fiecare bănuţ în faţă

Majorarea pensiilor a fost decisă după ce guvernanţii au avut „fiecare bănuţ în faţă”, spune premierul Nicolae Ciucă, care dă asigurări că există banii.

481 afișări
Imaginea articolului Ciucă despre pensii: Am luat decizia când am avut fiecare bănuţ în faţă

Ciucă despre pensii: Am luat decizia când am avut fiecare bănuţ în faţă

Întrebat, marţi, dacă decizia de majorare a pensiilor este sustenabilă, în contextul în care impactul bugetar este destul de mare, la fel şi deficitul bugetar, premierul a răspuns: „am luat toate aceste decizii pe baza datelor şi este o măsură sustenabilă. Nu ne putem permite decizii care să ducă la riscuri mai mari decât sunt oricum create de actualul context. Decizia este sustenabilă, sunt bani. Nu am luat decizia până ce nu am avut fiecare bănuţ în faţă”.

Întrebat mai departe despre faptul că PSD susţine că a convins coaliţia să dea aceşti bani în funcţie de veniturile pe care le au pensionarii, iar PNL nu era de acord cu majorarea diferenţiată a pensiilor, Ciucă a spus că, în opinia sa, este doar „o problemă de comunicare”.

„Eu personal de fiecare dată am anunţat că vom lua măsuri astfel încât să asigurăm protejarea tuturor cetăţenilor români. Important în momentul de faţă nu este cine a propus. Fiecare am venit cu propunerile noastre”, a declarat prim-ministrul, admiţând apoi că PNL propusese o majorare cu 15% a punctului de pensie, după care „fiecare dintre noi am discutat cât se poate de aşezat pe cifre”.

Punctul de pensie creşte cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Pensionarii cu pensii mici vor primi bani astfel:

1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei

800 de lei pentru pensiile între 1.501 şi 2.000 lei

600 de lei pentru pensiile între 2.001 şi 3.000 de lei.

Sumele vor fi împărţite în două tranşe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi şi anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici