Ciucă, despre reducerea cheltuielilor bugetare: Ne-am asumat menţinerea cotei unice

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a spus, luni, că vor fi luate măsuri fiscale şi vor fi reduse funcţii care se dublează sau care nu sunt ocupate. De asemenea, coaliţia şi-a asumat menţinerea cotei unice, a spus preşedintele PNL.

641 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre reducerea cheltuielilor bugetare: Ne-am asumat menţinerea cotei unice

Ciucă, despre reducerea cheltuielilor bugetare: Ne-am asumat menţinerea cotei unice

Întrebat despre măsurile fiscal-bugetare, cu care unii dintre membrii PNL nu sunt de acord, între care măsurile legate de avocaţi, preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, a spus că nu au fost finalizate discuţiile la nivelul coaliţiei.

„Când noi discutăm nu au fost finalizate discuţiile la nivelul coaliţiei. PNL consideră că aceste măsuri trebuie să vizeze atât reducerea cheltuielilor bugetare, cât şi măsuri care, aşa cum ne-am asumat, menţinerea cotei unice de impozitare. Să facem în aşa fel încât să protejăm mediul de afaceri, pentru că cei care aduc bani la bugetul de stat sunt cei din mediul de afaceri. Tot ceea ce înseamnă business în ţara noastră. A fost şi domnul ministru Boloş şi am discutat foarte aplicat care sunt măsurile, la nivelul Ministerului de Finanţe, pe care le pot lua astfel încât să se reducă evaziunea fiscală”, a spus Ciucă.

Preşedintele Senatului a mai spus că în situaţie de criză este nevoie să fie sprijinite economia, investiţiile şi să nu fie măsuri care să încetinească.

Jurnaliştii l-au întrebat dacă aceste măsuri privind pachetul fiscal ar urma să-i afecteze pe reprezentanţii mediului de business, pentru că măsurile nu sunt predictibile şi Guvernul le va lua fără să existe 6 luni înainte.

„Am discutat cu mediul de afaceri şi o să continuăm să discutăm cu mediul de afaceri. Au avut loc întâlniri şi la Guvern, am avut întâlniri cu mediul de afaceri şi în teritoriu şi aici, m-am văzut şi săptămâna trecută. O să continuăm să ne vedem şi în zilele următoare, pentru că este nevoie de o coordonare cu mediul de afaceri, astfel încât să putem să venim cu acele măsuri care sunt suportabile pentru noi toţi”, a mai spus Ciucă.

Întrebat, în continuare, dacă este posibilă modificarea draftului cu privire la reducerea cheltuielilor după protestele şi criticile formulate de o serie de categorii profesionale şi după obiecţiile legate în special de comasarea instituţiilor cu atribuţii similare, mai ales la nivelul instituţiilor publice locale, Ciucă a răspuns că în acest moment s-a discutat şi vor continua discuţiile cu privire la reducerea cheltuielilor la nivelul aparatului bugetar.

„Este important ca măsurile să nu fie alocate otova, fără să vedem care o să fie consecinţele. De asemenea, susţinem partea de descentralizare. Avem nevoie ca la nivelul Guvernului să se faciliteze tot ceea ce înseamnă partea procedurală a activităţii instituţiilor centrale, iar la nivelul autorităţilor locale unde sunt instituţii care, practic, se dedublează cu ceea ce există la nivel central, să intre şi să funcţioneze în subordinea şi în responsabilitatea autorităţilor locale”, a răspuns preşedintele Senatului.

De asemenea, Ciucă a fost întrebat ce măsuri şi ce economisiri se vor face la Senat.

„Există, în momentul de faţă, cifre vehiculate privind reducerea posturilor. Au existat materiale de lucru care au apărut în presă, ele nu sunt, şi vreau să afirm din nou, că ele nu sunt decât materiale de lucru. Nu este absolut nimic decis, iar reducerea funcţiilor de conducere la nivelul aparatului de stat de la procentul de 12 la cel de 8%, este o măsură care vizează acest principiu al reducerii cheltuielilor bugetare. Numărul de funcţii în subordinea unei structuri de şefi de serviciu sau director de structură sau director general, de asemenea, va creşte astfel încât numărul acestor funcţii să se reducă”, a răspuns preşedintele Senatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici