Ciucă: E alarmant faptul că vârsta de la care începe consumul de stupefiante a ajuns să fie 12 ani

Proiectul potrivit căruia traficanţii de droguri vor executa pedepse mărite, în închisoare, este un răspuns faţă de creşterea flagelului drogurilor în societate, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă: „Este alarmant faptul că vârsta de la care începe consumul de stupefiante a ajuns să fie 12 ani”.

134 afișări
Imaginea articolului Ciucă: E alarmant faptul că vârsta de la care începe consumul de stupefiante a ajuns să fie 12 ani

Ciucă: E alarmant faptul că vârsta de la care începe consumul de stupefiante a ajuns să fie 12 ani

„Am semnat alături de parlamentarii Partidului Naţional Liberal un proiect legislativ potrivit căruia traficanţii de droguri vor executa pedepse mărite, în închisoare. Măsurile vor intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă. Potrivit proiectului iniţiat de ministra liberală a Justiţiei, senatoarea Alina Gorghiu, se elimină posibilitatea suspendării pedepselor pentru traficanţi, acestea urmând să fie majorate de la 2-7 ani la 3-10 ani închisoare”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Liderul PNL afirmă că proiectul de lege este „un răspuns faţă de creşterea flagelului drogurilor în societate, atât ca număr al consumatorilor afectaţi, cât şi ca extindere a zonei de vârstă a acestora”.

„Este alarmant faptul că vârsta de la care începe consumul de stupefiante a ajuns să fie 12 ani. Alunecarea pe această pantă periculoasă, încă de la vârste fragede, aduce suferinţă atât dependenţilor, cât şi familiilor lor. Este obligatoriu ca instituţiile statului să intervină ferm prin toate instrumentele posibile, inclusiv prin cele legislative”, încheie Ciucă.

Traficanţii de droguri nu vor mai scăpa de închisoare, spunea mai devreme ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

„Măsurile propuse vor viza combaterea traficului, iar rigorile noilor prevederi legislative vor fi suportate de traficaţi. Tragediile din ultima vreme, precum cea de la 2 Mai, impun îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva drogurilor. Dacă am fi avut această lege mai devreme, Roberta şi Sebastian, victimele accidentului din vara aceasta produs pe fondul consumului de droguri, poate ar fi fost alături de colegii lor la facultate acum. Prin această iniţiativă se propune eliminarea posibilităţii suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, prevăzute de legea 143/2000. Traficanţii de droguri de mare risc nu vor mai putea scăpa de închisoare! Este răspunsul necesar faţă de creşterea numărului de cauze penale având ca obiect infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri. În acest sens, menţionăm faptul că, în anul 2023, până la finele lunii septembrie, numărul de astfel de cauze de soluţionat a fost de 22.135 faţă de 18.233 în aceeaşi perioada din 2022. Dintre acestea, 10.780 de cauze au fost nou înregistrate faţă de 8484 în aceeaşi perioadă a anului 2022”, arăta ministrul Justiţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici