Ciucă: Eliminarea MCV reprezintă doar o etapă, nu momentul final

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă susţine că ridicarea oficială a MCV este un succes pentru România, dar că reprezintă doar o etapă, nu momentul final. „Trebuie să facem trecerea de la reformele instituţionale la reformele substanţiale”, spune fostul premier.

135 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Eliminarea MCV reprezintă doar o etapă, nu momentul final

Ciucă: Eliminarea MCV reprezintă doar o etapă, nu momentul final

„Ridicarea oficială a MCV este un real succes pentru România şi momentul care încheie în mod simbolic ultima etapă a tranziţiei noastre către un statut de naţiune europeană cu drepturi depline. Este o adevărată onoare că, în timpul mandatului meu de premier, am reuşit, printr-un efort comun - autorităţi, instituţii din justiţie şi parteneri europeni - să finalizăm reformele esenţiale pentru a definitiva recomandările MCV. Îl felicit pe ministrul liberal al Justiţiei de la acea vreme, Cătălin Predoiu, pentru contribuţia adusă consolidării statului de drept şi a independenţei justiţiei. Toate eforturile României au fost recunoscute de partenerii noştri europeni şi, astfel, putem marca astăzi acest moment istoric pentru democraţia noastră”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

El susţine însă că „eliminarea MCV reprezintă doar o etapă, nu momentul final”.

„Dincolo de reformele punctuale pe care le avem de realizat, avem nevoie şi de o nouă viziune cu privire la <România – stat european>. Trebuie să facem trecerea de la reformele instituţionale la reformele substanţiale. Cetăţenii aşteaptă ca drepturile să le fie protejate împotriva abuzurilor, ca accesul la justiţie să fie facil şi actul de justiţie să fie accesibil, unitar şi riguros, dar şi ca justiţia să funcţioneze rapid şi deciziile instanţelor să fie puse în aplicare cât mai rapid. Calitatea actului de justiţie trebuie să devină prioritatea noastră de grad zero!”, arată liderul PNL.

Comisia Europeană a anunţat că închide vineri, în mod oficial, mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV) pentru Bulgaria şi România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici