Ciucă face opoziţie PSD-ului: PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale

Partidul National Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie, spune liderul liberal Nicolae Ciucă, înainte de şedinţa coaliţiei în care se discută despre organizarea alegerilor din acest an.

318 afișări
Imaginea articolului Ciucă face opoziţie PSD-ului: PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale

Ciucă face opoziţie PSD-ului: PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale

„Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Naţional şi am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem şi am cerut negociere pentru comasare fără nicio altă variantă care să fie asumată de către conducerea partidului, orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului. Partidul National Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că varianta ca PNL să primească de la PSD funcţia de premier şi candidatura la Primăria Capitalei pentru ca liberalii să susţină candidatul PSD la prezidenţiale nu este una echitabilă.

„Nu mi se par absolut deloc benefice pentru tot ceea ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem toate aceste chestiuni ca şi când ar fi aşa stabilite dinainte. Cred că (varianta candidaturilor separate - n.r.) este o soluţie foarte bună pentru că vom vedea fiecare dintre noi care este opţiunea românilor pentru un partid sau altul”, adaugă preşedintele PNL.

Întrebat despre scenariul comasării alegerilor parlamentare cu turul 2 de la prezidenţiale, Ciucă a spus: „Dacă aceasta poate fi o soluţie, de ce nu, orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri. Noi am analizat şi turul 1 era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici