Ciucă, în şedinţa PNL: Comasarea va anula riscul creşterii curentelor extremiste - surse

Comasarea va putea să asigure o prezenţă cât mai mare a cetăţenilor la vot, va anula riscul creşterii curentelor extremiste şi nu în ultimul rând va asigura: stabilitatea politică şi coerenţa actului de guvernare, spune Nicolae Ciucă în şedinţa conducerii PNL, spun pentru MEDIAFAX surse liberale.

97 afișări
Imaginea articolului Ciucă, în şedinţa PNL: Comasarea va anula riscul creşterii curentelor extremiste - surse

Ciucă, în şedinţa PNL: Comasarea va anula riscul creşterii curentelor extremiste - surse

„Comasarea va putea să asigure o prezenţa cât mai mare a cetăţenilor la vot. Va anula riscul creşterii curentelor extremiste şi nu în ultimul rând va asigura: stabilitatea politică, coerenţa actului de guvernare şi evitarea unei situaţii de degringolada în condiţiile în care la graniţa României există un conflict care din păcate are un potenţial care vizează nu numai Ucraina, ci şi Republica Moldova. Fiind vorba de o negociere, am ţinut cont de cee a ce a însemnat activitatea PNL din momentul în care şi-a asumat guvernarea până astăzi şi nevoia de a asigura activitatea politică şi continuarea actului de guvernare. PNL a avut că obiectiv principal dezvoltarea României. Şi îl are în continuare. În acest sens, s-au depus toate eforturile pt absorbţia fondurilor europene într-un procent cât mai mare. Am încheiat anul 2023 cu o absorbţie de peste 95%”, le-a spus Nicolae Ciucă liderilor PNL.

El a amintit şi de investiţii şi a spus că „PNL, dincolo de asigurarea încrederii investitorilor şi absorbţiei investiţiilor străine în sume record, s-a preocupat să asigure bani pentru investiţii şi ne-am preocupat de ceea ce înseamnă modernizarea României în mediul rural”.

„Am avut liniile roşii de care partidul nu s-a desprins- cota unică, pilonul 2 de pensii, sprijinirea şi consolidarea mediului de afaceri şi a capitalului autohton. Am făcut tot ce a fost posibil pt a sprijini toate proiectele care vizează industrializarea ţării. Şi sprijinul pe care PNL l-a asigurat pt fermierii din România. Dezvoltarea sectorului energetic, dincolo de măsurile luate pt trecerea ţării prin criză energetică. Suntem un pilon de stabilitate, una din puţinele ţări care a asigurat o coerentă în ceea ce priveşte politică internă şi politică externă, fiind o ţară care a permis derularea de măsuri în ceea ce priveşte asigurarea securităţii în regiunea Marii Negre. Sunt convins că aţi avut întâlniri cu omologi din ţări europene şi non europene, iar România a fost apreciată pt formulă de stabilitate. La finalul negocierilor, pornind de la cele spuse, am reuşit că în final să venim cu o formulă agreată de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale şi la liste comune la europarlamentare, care să permită continuitatea proiectelor noastre. Este un prim pas pentru o guvernare responsabilă după 2024. O guvernare puternică pentru România. Este un efort important, dar trebuie să primeze mai mult interesul României şi al românilor. De aici şi de peste hotare”, a încheiat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici