Ciucă: Industria naţională de apărare are perspective solide să se integreze în cea a UE

Premierul Nicolae Ciucă susţine că unul dintre obiectivele Guvernului este relansarea industriei de apărare din România. El spune că industria naţională de apărare are perspective solide să se integreze în cea a UE

207 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Industria naţională de apărare are perspective solide să se integreze în cea a UE

Ciucă: Industria naţională de apărare are perspective solide să se integreze în cea a UE

„Avem ca obiectiv guvernamental şi lucrăm la relansarea industriei de apărare. Prin strategia aflată în lucru la nivelul Guvernului dorim să sprijinim efortul companiilor din industria de apărare care produc în România, aşa cum este IVECO, să-şi extindă şi diversifice producţia prin transfer tehnologic, expertiză şi deschiderea cooperării industriale spre noul cadru european”, a declarat miercuri premierul după ce a vizitat compania IVECO din Dâmboviţa, producător al camioanelor necesare Armatei Române.

Nicolae Ciucă a vizitat linia de producţie şi a discutat cu managementul companiei. El spune că în România se pot produce mijloace şi echipamente militare la standarde NATO.

„Viziunea şi susţinerea guvernamentală de care această investiţie a beneficiat, asemenea întregului mediu de afaceri, a făcut ca într-o perioadă de doar 18 luni de la inaugurarea liniei de producţie să recupereze întârzierile iar, în perspectiva anului viitor, compania să poată produce în avans comenzile asumate prin contractele încheiate şi să pregătească diversificarea producţiei”, susţine Ciucă.

El a arătat că industria naţională de apărare, în continuă dezvoltare a producţiei şi capabilităţilor, are perspective solide să se integreze în cea a Uniunii Europene. „Dezvoltarea producţiei la nivel local consolidează industria românească de apărare, reduce dependenţa strategică şi oferă locuri de muncă mai bine plătite românilor”, a adăugat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici