Ciucă, întâlnire cu românii din Paris la Catedrala Sf. Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a participat, duminică, la slujba de la Catedrala „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail”, unde s-a întâlnit cu românii din Paris: „Biserica românească din diaspora menţine aici identitatea creştină şi naţională şi trebuie să primească sprijinul ţării-mamă”.

280 afișări
Imaginea articolului Ciucă, întâlnire cu românii din Paris la Catedrala Sf. Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail

Sursa foto: Facebook

„Biserica nu este doar locul sfintei rugăciuni, ci şi acela care reuneşte comunităţi legate de credinţă şi valori comune. Tot aşa, în Paris, la Catedrala <Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail>, comunitatea românească se adună săptămână de săptămână. Este un lăcaş foarte vechi, construit între 1475-1485 şi cumpărat de statul român în 1882, pentru a găzdui Catedrala Mitropolitană a Europei Occidentale. M-am bucurat să fiu şi eu astăzi printre românii stabiliţi în capitala Franţei şi în împrejurimi, cu atât mai mult cu cât este o zi atât deosebită pentru credincioşi: Lăsata secului, cum o numim popular. Un loc cu o energie aparte, în care îşi găseau liniştea - şi, poate, inspiraţia - personalităţi definitorii ale culturii noastre din exil, precum Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Virgil Gheorghiu, Constantin Brâncuşi, Anna de Noailles ori Sergiu Celibidache”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El adaugă că apreciază şi îî este recunoscător Înaltpreasfinţitului părinte Iosif, arhiepiscopul ortodox român al Europei Occidentale, pentru tot ce face pentru comunitatea română.

„La slujba pe care a oficiat-o au participat peste 400 de români, nu doar din ţară, dar şi din Republica Moldova şi Ucraina. Biserica românească din diaspora menţine aici identitatea creştină şi naţională şi trebuie să primească în continuare sprijinul ţării-mamă. L-am asigurat pe Înalt Preasfinţia Sa - dar şi pe toţi românii prezenţi aici - că promovarea şi protejarea valorilor şi tradiţiilor româneşti, în ţară sau peste hotare, rămâne o prioritate pentru noi”, încheie Ciucă.

Liderii liberali au efectuat, de vineri până duminică, o vizită în Spania şi Franţa, unde au avut întâlniri cu reprezentanţii comunităţilor româneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici