Ciucă: măsurile privind reducerea cheltuielilor vor fi anunţate după 1 mai, nu vom îngheţa salarii

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că măsurile privind reducerea cheltuielilor vor fi anunţate după 1 mai. Nu vom îngheţa salarii, am cerut Ministerului de Finanţe o analiză, a explicat prim-ministrul.

322 afișări
Imaginea articolului Ciucă: măsurile privind reducerea cheltuielilor vor fi anunţate după 1 mai, nu vom îngheţa salarii

Declaraţiile au fost făcute marţi, în timpul unei vizite pe care premierul Nicolae Ciucă a făcut-o la Iaşi.

„Am precizat foarte clar că în acest moment pe masa guvernului analizăm posibilitatea de a chibzui mai bine bugetul fără a se face referire la măsuri de îngheţare a salariilor sau alte măsuri care nu sunt motivate acum”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a mai declarat că măsurile trebuie luate deoarece după „trei luni pe colectare este un deficit de 4,5 miliarde lei”. Proiectele europene nu sunt în pericol, a adăugat prim-ministrul, care a dezvăluit că a discutat despre impozitarea veniturilor cu ministrul de Finanţe.

„Am nevoie de analize, am cerut să mi se prezinte de la Ministerul de Finanţe toate elementele care vor sta la baza deciziei. (...) Aseară am discutat care sunt posibilităţile. S-a vorbit şi de o propunere care se va transpune după ce vom avea toate elementele. Nu am vorbit despre supraimpozitare”, a precizat Ciucă.

Măsurile vor fi anunţate după 1 mai, după ce va fi făcută analiza Ministerului de Finanţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici