Ciucă, mesaj la încheierea Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

Declaraţia de la Bucureşti transmite preocuparea României pentru a participa la dezvoltarea noilor tehnologii şi pune în valoare creativitatea şi profesionalismul specialiştilor, afirmă Nicolae Ciucă la finalul Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

79 afișări
Imaginea articolului Ciucă, mesaj la încheierea Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

Ciucă,mesaj la încheierea Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

„Timp de trei săptămâni am avut privilegiul să găzduim la Bucureşti dezbateri de referinţă pentru sectorul telecomunicaţiilor şi digitalizării. Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor a adus la aceeaşi masă specialişti de elită din domeniu, lideri politici, ambasadori şi reprezentanţi la nivel înalt ai organizaţiilor internaţionale. Îi felicit pe toţi pentru contribuţiile remarcabile aduse tehnologiilor viitorului – telecomunicaţii, inteligenţă artificială şi la toate subiectele de interes. Declaraţia de la Bucureşti, semnată în cadrul Conferinţei, transmite preocuparea României pentru a participa la dezvoltarea noilor tehnologii şi pune în valoare creativitatea şi profesionalismul specialiştilor noştri”, transmite Nicolae Ciucă.

El afirmă că obţinerea de către România a unui nou mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor se datorează experţilor din ANCOM şi Ministerului Cercetării.

„Mulţumită lor ţara noastră va continua să aibă în următorii patru ani un cuvânt important de spus în stabilirea axelor de dezvoltare a telecomunicaţiilor la nivel mondial. Doresc să o felicit pe doamna Doreen Bogdan-Martin pentru preluarea conducerii Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor pentru următorii 4 ani, începând de anul viitor. Mulţumesc domnului Houlin Zhao, Secretar General al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor pentru întreaga activitate desfăşurată în această funcţie, din anul 2015, şi pentru colaborarea foarte bună cu România. Digitalizarea a înregistrat în ultimii ani o evoluţie accelerată la nivel global. Dezvoltarea tehnologiilor digitale a schimbat vieţile oamenilor, de la modul în care comunică până la modul în care trăiesc şi muncesc. În perioada următoare, digitalizarea are capacitatea să ofere soluţii pentru provocările cu care se confruntă omenirea, precum crearea de locuri de muncă, promovarea educaţiei sau combaterea schimbărilor climatice şi facilitarea către tranziţii verzi. Guvernul României va continua să lucreze cu noua conducere a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, cu secretarul general, doamna Doreen Bogdan-Martin, şi cu noul Consiliu pentru implementarea transformării digitale şi dezvoltarea telecomunicaţiilor, ancore ale economiei viitorului. Mulţumesc delegaţilor din întreaga lume şi îmi exprim speranţa că v-aţi bucurat de ospitalitatea românească şi vă aşteptăm să reveniţi în ţara noastră, fie în calitate oficială, fie ca turişti”, încheie premierul.

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, România a organizat cea de a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici