Ciucă: O victorie pentru România la Congresul PPE, Austria nu a mai votat împotrivă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spaţiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. O victorie pentru România, la Congresul PPE, Austria nu a mai votat împotrivă, a spus Ciucă.

1320 afișări
Imaginea articolului Ciucă: O victorie pentru România la Congresul PPE, Austria nu a mai votat împotrivă

Ciucă: O victorie pentru România la Congresul PPE, Austria nu a mai votat împotrivă

„O victorie pentru România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spaţiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. Austria nu a mai votat împotrivă. De la Bucureşti, astăzi, s-a auzit clar şi răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spaţiul Schengen”, a transmis Nicolae Ciucă.

PPE a adoptat la Bucureşti manifestul „Europa noastră, o casă bună şi sigură pentru popoarele noastre”. Acesta conţine mai multe puncte cheie.

„PPE susţine intrarea deplină în Schengen a României şi Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene şi navale, ci şi cele la graniţele terestre, cât mai curând posibil. Securitatea europeană şi siguranţa economică a tuturor statelor de pe continent. PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcţie a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate şi apărare şi altul pentru IMM-uri. Vrem o Europă sigură şi prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri. O Uniune competitivă care susţine antreprenorii, tinerii şi fermierii. Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice şi sociale. Ţinta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiştii şi piaţa să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obţine neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050”, a explicat preşedintele PNL.

În plus, strategia PPE pentru extinderea Uniunii Europene cuprinde nu doar Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, ci şi Balcanii de Vest. Acest plan este un angajament ferm pentru consolidarea şi extinderea valorilor europene în regiunea noastră, a precizat Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici