Ciucă: Reconstrucţia Ucrainei trebuie să meargă în acelaşi pas cu consolidarea libertăţilor civile

România va continua să fie alături de Ucraina în procesul de reconstrucţie a ţării, proces care trebuie să meargă în acelaşi pas cu reformele de consolidare a drepturilor şi libertăţilor civile, a spus Nicolae Ciucă, joi, la Conferinţa Europeană a preşedinţilor de parlamente din ţările CE.

141 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Reconstrucţia Ucrainei trebuie să meargă în acelaşi pas cu consolidarea libertăţilor civile

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a vorbit joi, la Dublin, în cadrul primului panel al Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei, despre rolul României în sprijinirea Ucrainei.

„Ţara noastră i-a ajutat direct pe cei 5,3 milioane de refugiaţi şi a demarat proiecte de adaptare a infrastructurii de transport la necesităţile exportului de cereale ucrainene. Am subliniat faptul că vom continua să fim alături de Ucraina în procesul de reconstrucţie a ţării, proces care trebuie să meargă în acelaşi pas cu reformele de consolidare a drepturilor şi libertăţilor civile”, susţine Ciucă.

În cadrul celui de-al doilea panel al Conferinţei, preşedintele Senatului a spus că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor şi a subliniat amploarea discursului extremist pe agenda publică.

„Mai mult, consider că avem obligaţia de a promova continuu avantajele procesului democratic, care garantează libertăţile şi drepturile tuturor cetăţenilor. Contextul războiului la graniţă, rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei şi provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile sunt subiecte de mare interes pentru România, ca ţară membră UE şi NATO, motiv pentru care trebuie să ne poziţionăm responsabil, în raport cu principiile şi valorile comune”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici