Ciucă: România rămâne alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa recentă

România a fost alături de Ucraina din prima zi a războiului şi va continua să fie, cât timp va fi nevoie, i-a transmis marţi Nicolae Ciucă preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

185 afișări
Imaginea articolului Ciucă: România rămâne alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa recentă

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

„România rămâne alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa recentă, garantând tot sprijinul pe care îl poate oferi pentru ca pacea, drepturile fundamentale şi respectul pentru vieţile omeneşti să primeze”, susţine Nicolae Ciucă, după ce s-a întâlnit marţi, la Palatul Parlamentului cu preşedintele ucrainean Volodîmîr Zelenski, despre care spune că este „una dintre figurile emblematice ale luptei pentru libertate în aceste vremuri”.

Preşedintele Senatului artă că România susţine obiectivele de integrare europeană şi de securitate ale Ucrainei.

„Ca români, înţelegem bine această dorinţă firească a ucrainenilor de a trăi la fel ca ceilalţi europeni, într-o ţară liberă, sigură, democratică şi prosperă. De aceea, România susţine integral obiectivele de integrare europeană şi de securitate ale Ucrainei. Acesta a fost şi drumul României după ieşirea din sfera de influenţă a Moscovei, care s-a dovedit a fi calea cea mai bună pentru toată Europa de Est”, adaugă Ciucă.

El spune că România a fost alături de Ucraina din prima zi a războiului şi va continua să fie, cât timp va fi nevoie. El aminteşte că peste 5,3 milioane de cetăţeni ucraineni au tranzitat ţara noastră, iar peste 100.000 de refugiaţi se află acum aici, beneficiind de sprijinul statului român, al organizaţiilor non-guvernamentale şi al cetăţenilor.

„Pentru că ştim bine ce a însemnat în istoria noastră ideologia imperialistă a Moscovei, ne dorim ca Ucraina să iasă cu bine din această grea încercare istorică, pentru a se alătura comunităţii statelor libere. Victoria împotriva cruzimii şi a crimelor va fi benefică fiecărui cetăţean ucrainean, român sau al oricărui stat care preţuieşte libertatea şi democraţia”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici