Claudiu Săftoiu s-a înscris în PNL

Claudiu Săftoiu, fost consilier prezidenţial şi fost director al SIE, s-a înscris în PNL, liderul partidului Crin Antonescu precizând că demersul a pornit de la acesta, iar el şi BPC au "luat act cu bucurie" de intrarea lui Săftoiu în bătălie.

682 afișări
Imaginea articolului Claudiu Săftoiu s-a înscris în PNL

Claudiu Săftoiu s-a înscris în PNL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa BPC al PNL, înscrierea lui Cladiu Săftoiu în partid.

"Claudiu Săftoiu a devenit membru al PNL, este un demers care a pornit de la domnia sa şi eu şi conducerea PNL, BPC, am luat act cu bucurie de intrarea alături de noi în această bătălie, pentru că este, din punctul meu de vedere, un om de certă calitate umană, intelectuală, cu vaste şi solide cunoştinţe în domeniul analizei politice", a spus Antonescu.

"Faptul că un om de calitate şi de onoare intră azi în rândul PNL mă face să fiu bucuros, onorat ca preşedinte al PNL. Îi doresc o carieră şi o activitate fructuoase în PNL şi sunt convins că le va avea", a adăugat Crin Antonescu.

La rândul său, Claudiu Săftoiu a precizat că implicarea directă în politică reprezintă o opţiune şi un proiect de viaţă.

"Am fost jurnalist politic, consultant politic al unui preşedinte de ţară, umil servant al intereselor naţionale ca director SIE. Am uitat un trecut dureros personal pentru mine şi privesc la un viitor pe care îl pot construi în PNL", a spus Săftoiu.

Întrebat dacă are de gând să candideze la o funcţie de conducere în partid sau la o funcţie de reprezentare în Parlament, Săftoiu a precizat că, în măsura în care activitatea sa va conta, probabil că va intenţiona să candideze pentru o funcţie în partid şi că, dacă noii săi colegi din PNL vor considera că o reprezentare din partea sa într-un colegiu ar fi oportună, atunci va accepta.

Totodată, Săftoiu a precizat, răspunzând unei întrebări, că i-a transmis fostei sale soţii (Adriana Săftoiu, deputat PNL, n.r.) intenţia şi adeziunea sa la PNL înainte de şedinţa BPC, pentru a nu afla din presă despre acest lucru.

Întrebat dacă va presta servicii de consultanţă pentru PNL, în condiţiile în care deţine o firmă de consultanţă politică, Săftoiu a precizat că el este "o resursă" a partidului din acest punct de vedere şi a subliniat că nu va avea un contact între PNL şi o firmă comercială care îi aparţine.

Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

În 19 martie 2007, Claudiu Săftoiu a înaintat Parlamentului demisia din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire, în ziua în care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. În stenogramă Săftoiu susţine că interceptările convorbirilor făcute de SIE sunt pe bază de mandat de la procurorul general şi că Serviciul dispune de aparatură de interceptare.

După zece zile, a demisionat de la Cotroceni şi soţia sa de la vremea respectivă, Adriana Săftoiu, după zece ani de colaborare cu Traian Băsescu.

Şi Adriana Săftoiu, fosta sa soţie, este membru PNL, ea fiind aleasă deputat din partea formaţiunii liberale, la alegerile din 2008.

După demisia de la SIE, Claudiu Săftoiu a făcut permanent declaraţii critice la adresa lui Traian Băsescu. De altfel, şeful statului a intenţionat chiar să îl dea în judecată pe Săftoiu, după ce acesta a declarat, în ianuarie 2009, că preşedintele Traian Băsescu ştia conţinutul discuţiilor între liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu.

Preşedintele Băsescu a declarat, în 10 februarie 2011, că fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu este "un mare nimeni", care nu a putut să stea decât câteva zile şef la un serviciu de informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici