Claudiu Târziu îi cere demisia Ramonei Chiriac de la reprezentanţa României la Comisia Europeană

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, candidat AUR la alegerile pentru Parlamentul European, cere demisia imediată a Ramonei Chiriac din funcţia de şefă a Reprezentanţei României la Comisia Europeană.

542 afișări
Imaginea articolului Claudiu Târziu îi cere demisia Ramonei Chiriac de la reprezentanţa României la Comisia Europeană

Claudiu Târziu îi cere demisia Ramonei Chiriac de la reprezentanţa României la Comisia Europeană

„Doamna Ramona Chiriac are statut diplomatic în actuala sa calitate de şefă a Reprezentanţei României la Comisia Europeană. Prin urmare, după ce a acceptat să deschidă lista de candidaţi la alegerile europene a noului partid unic PSD-PNL, Ramona Chiriac trebuie să demisioneze imediat din demnitatea de funcţionar european din cauză că nu-şi mai poate îndeplini atribuţiile cu imparţialitatea obligatorie respectivei funcţii”, spune Claudiu Târziu.

El afirmă că PSD şi PNL pun pe lista pentru alegerile europarlamentare un demnitar incompatibil.

„Nu pot să nu remarc faptul că noul partid unic PSD-PNL comite toate abuzurile posibile, forţează limitele tuturor regulilor şi cutumelor democratice, prin vicierea, încă de la debutul competiţiei electorale, a caracterului liber şi corect al alegerilor. Nu le este suficientă comasarea neconstituţională a scrutinelor europene cu localele, ci, iată, fără să le pese de nimic, pun pe liste demnitari incompatibili, care să le compenseze lipsa de candidaţi valoroşi şi credibili, în măsură să fi convins deja românii că le vor servi cu demnitate şi verticalitate interesele în Parlamentul European. Aşadar, doamna Chiriac are obligaţia să renunţe de îndată la funcţia pe care o deţine. Nu poţi să joci într-o echipă şi să iei, în acelaşi timp, şi salariu de arbitru al competiţiei în care te-ai înscris”, adaugă Târziu.

Liderii coaliţiei PSD-PNL au decis ca şefa reprezentanţei României la Comisia Europeană, Ramona Chiriac, diplomat de carieră, să deschidă lista comună a alianţei pentru alegerile europene de la 9 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici