Clotilde Armand: PNL, printre responsabilii de nerecuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie

Clotilde Armand (USB) o acuză pe Alina Gorghiu de duplicitate şi spune că PNL este printre principalii responsabili pentru nerecuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie, în condiţiile în care şefii ANAF au fost numiţi fie de PNL, fie de fostul PDL.

833 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand: PNL, printre responsabilii de nerecuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie

Clotilde Armand: PNL, printre responsabilii de nerecuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie

"Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, afirmă necesitatea recuperării prejudiciilor din dosarele de corupţie. Doamna Gorghiu dă dovadă de duplicitate. Principalii responsabili pentru nerecuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie sunt foştii şefi ai ANAF, care au fost numiţi tocmai de partidele componente ale actualului PNL. Daniel Chiţoiu, Sorin Blejnar şi Gelu Ştefan Diaconu au fost promovaţi de PNL sau PDL", spune Armand, luni, într-o postare pe Facebook.

Clotilde Armand aminteşte că Blejnar este condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanţă pentru evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat, Diaconu este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului pentru că nu a acţionat pentru recuperarea prejudiciilor din dosarul Voiculescu, iar Chiţoiu nu este încă urmărit penal doar fiindcă Parlamentul, controlat de PNL şi PSD, refuză deocamdată cererea DNA.

"Oricât de bine ar suna aşadar în teorie propunerile din programul politic al PNL, cetăţenii ştiu că acestea nu pot fi puse în aplicare tot de politicieni compromişi şi decredibilizaţi. Soluţia reală pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie constă în activarea cât mai rapidă a nou-înfiinţatei Agenţii Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi depolitizarea ANAF. Partide ca PNL, PSD sau PMP nu trebuie lăsate să mai aibă niciun cuvânt de spus asupra recuperării prejudiciilor cauzate de condamnaţii proveniţi exact din aceste partide", conchide reprezentantul USB.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut, sâmbătă, că sutele de milioane de euro furate de la stat ar trebui transformate, după recuperarea lor de către Fisc, într-un fond naţional pentru susţinerea tinerilor întreprinzători, pentru că "România are nevoie de tinerii ei aici, acasă".

"Sute de milioane de euro furate de la statul român trebuie să fie recuperate de Fisc şi readuse în bugetul public, ca urmare a sentinţelor judecătoreşti. Aceşti bani, odată reintraţi în posesia statului, ar trebui să producă. Cel mai bun lucru pe care-l putem face cu ei este să creăm un fond naţional, din care statul să acorde granturi nerambursabile pentru tinerii până la 30 de ani, care vor să-şi dezvolte o afacere", a scris Alina Gorghiu, sâmbătă, pe Facebook.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici