Clotilde Armand:"PSD şi PNL sunt cu Putin în suflet şi simţiri". Consiliul Local nu a aprobat instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişurile a zece unităţi de învăţământ, un proiect iniţiat de primarul Sectorului 1

  • Primarul Sectorului 1 a postat vineri pe Facebook un comentariu despre criza energetică din Europa
  • Clotinde scrie că a depus eforturi pentru ca bucureştenii din sectorul 1 să treacă cu bine peste creşterea preţurilor la energie.
  • Clotilde Armand a declanşat procedura de instalare a panourilor fotovoltaice pe acoperişurile a zece unităţi de învăţământ din sector.
  • Studiul de fezabilitate a fost finalizat de mai multe luni, dar nu a fost aprobat de către Consiliul Local încă de la începutul lunii Iunie.
  • "Dacă se întâmpla asta, acum eram deja în plină procedură de achiziţie a sistemelor respective şi până la finalul anului erau instalate", spune primarul.
6649 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand:"PSD şi PNL sunt cu Putin în suflet şi simţiri". Consiliul Local nu a aprobat instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişurile a zece unităţi de învăţământ, un proiect iniţiat de primarul Sectorului 1

Clotilde Armand, Facebook

"Un vechi proverb românesc spune că omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna căruţă. Atunci când a început criza energetică în vara anului 2021 cu creşterea preţului la gaze naturale şi alte surse de energie, am promis că până în anul 2024, clădirile publice din Sectorul 1 o să producă mai multă energie decât o să consume. Am demarat mai multe proiecte energetice în acest sens, începând cu procedura de instalare a panourilor fotovoltaice pe acoperişurile a 10 unităţi de învăţământ din sector", a scris pe Facebook primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reprezentanţii PSD şi PNL din Consiliul Local nu au aprobat studiul de fezabilitate, iar edilul transmite că până la sfârşitul anulului, aceste unităţi de învătământ ar fi funcţionat cu energie regenerabilă şi nepoluantă. 

"Atât în România cât şi în toată Europa, preţul energiei electrice a explodat în aceste zile. Fără taxe, accize şi taxe de transport sau distribuţie, a ajuns să fie tranzacţionat la aproape 2,5 lei/kWh. La ultima şedinţă de Consiliu local a fost respins de aceeaşi consilieri PSD - PNL proiectul prin care demaram investiţii energetice pentru 127 de blocuri de locuinţe", transmite edilul.

Primarul îi consideră pe reprezentanţii PSD şi PNL ca fiind principalii cauzatori ai crizei energetice:

"Ministrul Energiei trebuie să afle asta: principala criză energetică în România nu este cauzată de război – principala criză energetică este cauzată de politicienii iresponsabili care votează contrar intereselor cetăţenilor [...] când o primărie găseşte soluţii pentru a ajuta Guvernul şi doreşte să devină independentă energetic pentru a scădea costurile [...] colegii de partid ai ministrului Energiei din Consiliul local al Sectorului 1 votează împotriva acestui proiect". 

Clotilde adaugă că într-un moment în care toată Europa ştie că preţul energiei a explodat, adoptă măsuri, în schimb, partidele rivale din Consiliul Local sabotează proiecte de pe urma cărora România ar putea deveni independentă energetic. 

"Cu alte cuvinte, actualii reprezentaţi ai partidelor politice din Consiliul local al Sectorului 1 şi conducătorii filialelor PNL PSD Sector 1 sunt cu Putin în suflet şi simţiri", acuză edilul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici