Cluj: PDL a decis ca primarii în funcţie să fie candidaţii filialei la alegerile locale din iunie

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Cluj a decis, vineri seară, ca primarii în funcţie să fie candidaţii filialei pentru alegerile locale din luna iunie, iar în ceea ce priveşte scrutinul din Cluj-Napoca liderul Daniel Buda a afirmat că "partidul are resurse să câştige bătălia electorală".

337 afișări
Imaginea articolului Cluj: PDL a decis ca primarii în funcţie să fie candidaţii filialei la alegerile locale din iunie

Cluj: PDL a decis ca primarii în funcţie să fie candidaţii filialei la alegerile locale din iunie

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, vineri seară, că, în ceea ce priveşte încheierea unor alianţe locale sub egida Mişcării Populare în judeţ, nu s-a luat nicio hotărâre, aşteptându-se clarificări în urma şedinţei Colegiului Director al partidului programată pentru duminică.

"Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Cluj a analizat agenda şi calendarul de campanie. S-a decis ca toţi aleşii filialei, primari şi preşedinte de Consiliu Judeţean, aflaţi în funcţii, să fie candidaţii la alegerile locale din luna iunie. În restul localităţilor vom face evaluări punctuale, bazate pe sondaje, pentru desemnarea celor mai buni candidaţi. În ceea ce priveşte posibilele alianţe care pot fi făcute la nivel local, a fost doar o discuţie. Duminică are loc la Bucureşti Colegiul Director al PDL, unde se va mai evalua această problemă şi urmează să vedem care va fi decizia de la centru în acest sens", a spus Buda.

Întrebat care este situaţia viitoarului candidat PDL pentru Primăria Cluj-Napoca, liderul PDL Cluj a spus că "filiala are resurse care să ducă la câştigarea bătăliei electorale pentru funcţia de primar".

"Sunt convins că şi la Cluj-Napoca PDL îşi va păstra mai departe Primăria în portofoliu", a afirmat Daniel Buda.

PDL Cluj are în judeţul Cluj 25 de primari de comune şi cinci primari de oraşe şi municipii, dintr-un total de 81 de localităţi.

După ce Emil Boc a renunţat la mandatul de premier, în partid au început discuţii privind o posibilă candidatură a acestuia la Primăria Cluj-Napoca, mai ales că organizaţia judeţeană a PDL nu are încă un candidat, iar imaginea filialei a fost afectată după arestarea fostului primar Sorin Apostu, lider al democrat-liberalilor clujeni.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara că Emil Boc nu a vorbit niciodată despre o posibilă candidatură a sa la Primăria Cluj-Napoca, ci "au fost oameni în jur care au spus că şi-ar dori".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici