Coaliţia a considerat demisia lui Boc ca riscantă politic deoarece implică votul Parlamentului

Liderii coaliţiei de guvernare au primit cu rezerve anunţul premierului Emil Boc de a depune mandatul, considerând că decizia este riscantă din punct de vedere politic deoarece un nou Guvern va trebui supus votului Parlamentului, au declarat agenţiei MEDIAFAX participanţi la şedinţa coaliţiei.

2386 afișări
Imaginea articolului Coaliţia a considerat demisia lui Boc ca riscantă politic deoarece implică votul Parlamentului

Coaliţia a considerat demisia lui Boc ca riscantă politic deoarece implică votul Parlamentului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Majoritatea liderilor coaliţiei şi-au exprimat rezerve cu privire la oportunitatea unui astfel de gest, iar liderii parlamentarilor prezenţi la şedinţa coaliţiei au apreciat că aprobarea unui nou Guvern în Parlament nu va fi uşoară. Aceştia au avertizat că, în această eventualitate, se poate ajunge şi la alegeri anticipate", au menţionat sursele citate.

Liderii UDMR chiar au afirmat că susţinerea unui nou Guvern va depinde de cine va fi noul premier desemnat şi au opinat că un Guvern cu premier tehnocrat nu va putea trece de votul Parlamentului.

Lideri ai coaliţiei au apreciat şi că demisia primnului-ministru poate afecta şi imaginea României în actualul context al crizei economice internaţionale.

"Singurul care a apreciat gestul premierului Boc a fost liderul UNPR Gabriel Oprea, care a calificat demisia lui Emil Boc drept un gest «bărbătesc» ", au mai spus sursele citate.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, după ce anterior i-a informat şi pe liderii coaliţiei despre această decizie.

El a făcut apel la maturitate către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici