Coaliţia de guvernare caută sprijinul UDMR. Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, întâlnire cu reprezentanţii uniunii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul desemnat, Viorica Dăncilă, vor avea o întâlnire, marţi, cu reprezentanţii UDMR, au declarat, pentru Mediafax, surse PSD. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, luni, că va urma o întâlnire cu Dăncilă.

1698 afișări
Imaginea articolului Coaliţia de guvernare caută sprijinul UDMR. Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, întâlnire cu reprezentanţii uniunii

Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă se întâlnescu astăzi cu reprezentanţii UDMR

Întrebat, luni, de corespondentul Mediafax, în ce măsură UDMR este interesată să intre la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns negativ.

”Nu, este exclus. Nici nu există o astfel de solicitare, nici nu există o astfel de propunere, nici din partea noastră, nici din partea coaliţiei PSD – ALDE, lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu există intenţie, nu există solicitare, pentru noi acest subiect nu există. În zilele următoare noi vom avea o întâlnire cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi vom lua o decizie, probabil pe 29 ianuarie, la întâlnirea grupurilor reunite ale UDMR din Parlament despre votul la investitură, dar asta este cu totul altceva. Dar nu discutăm despre guvernare, acest subiect nu există”, a spus Kelemen.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după şedinţa CExN al PSD, că nu a discutat despre o posibilă invitare a UDMR în coaliţia de guvernare, el apreciind că majoritatea parlamentară PSD-ALDE este suficient de stabilă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, luni, că este oportună cooptarea la guvernare a UDMR, însă el a înţeles că parlamentarii Uniunii nu vor acest lucru, adăugând că în urma discuţiilor pe care aceştia le vor avea cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, se va stabili acest lucru.

Întrebat dacă a discutat cu PSD despre cooptarea UDMR la guvernare, Tăriceanu a răspuns că nu.

„Din moment ce cei de la UDMR s-au pronunţat că nu consideră oportună, nu mi se pare util să facem astfel de propuneri (pentru cooptarea la guvernare – n.r). Sigur că vor avea discuţii cu premierul desemnat şi premierul desemnat ne va informa dacă se doreşte o participare la guvernare, dacă au disponibilitate pentru susţinerea arcului guvernamental, sunt o serie de formule şi aşteptăm să facă discuţia cu premierul şi atunci vom fi informaţi şi noi”, a precizat liderul ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici