Codrin Ştefănescu, despre condamnarea la închisoare a lui Darius Vâlcov: O pedeapsă politică, nejustificată; suntem vânaţi

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi, referitor la faptul că Darius Vâlcov a fost condamnat pe opt ani de închisoare, decizia nefiind definitivă, că este vorba despre o pedeapsă politică, nejustificată.

2021 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu, despre condamnarea la închisoare a lui Darius Vâlcov: O pedeapsă politică, nejustificată; suntem vânaţi

Codrin Ştefănescu, despre condamnarea la închisoare a lui Darius Vâlcov: O pedeapsă politică, nejustificată; suntem vânaţi

„Suntem şocaţi de această pedeapsă pe care o văd ca pe o pedeapsă politică. Se dovedeşte încă odată că suntem vânaţi în mod constant după un grafic bine alcătuit. În spate, oameni importanţi din aşa-zisul stat paralel coordonează toate aceste activităţi şi lucrurile sunt cusute nu cu aţă albă, ci cu aţă fosforescentă”, a spus Ştefănescu într-o declaraţie acordată Mediafax.

Ştefănescu a precizat că pedeapsa de opt ani este nejustificată indiferent de fapt, arătând că în Europa o astfel de pedeapsă este dată pentru crimă, atac armat împotriva unei bănci, viol, pruncucidere, respectiv pentru lucruri grave.

„Opt ani, în contextul ăsta, la Înalta Curte, unde încă îl păstrează pe Ionuţ Matei, cel care garanta anii trecuţi protocoalele secrete între DNA, ÎCCJ şi SRI, şi nu s-a schimbat absolut nimic, spune absolut tot şi să nu uitaţi că domnul Ionuţ Matei este cel care m-a dat afară din sala de judecată în procesul Adrian Năstase pe motiv că, cu privirea mea, sfidez onorata curte. Şi asta s-a făcut în faţa a vreo 60 de jurnalişti de acolo. Este horror ce se întâmplă în România în acest moment. Suntem alături de colegul nostru Darius Vâlcov, o să stăm lângă el ca să treacă peste această primă decizie şi sperăm totuşi că se va dovedi nevinovăţia în următoarea instanţă”, a spus Ştefănescu.

El a precizat, referitor la menţinerea lui Vâlcov în funcţia de consilier în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, că este mare nevoie de oameni de valoare, cum e Darius Vâlcov.

„Asta este o decizie a lui personală - dacă vrea să cedeze sau să-şi continue activitatea. Ca om, vă daţi seama - când auzi că primeşti opt ani pentru nimic - şi lângă tine este familia, copii tăi, rudele, tatăl, mama, cred că toată lumea înţelege prin ce momente de tensiune şi de presiune trece acum prietenul şi colegul meu Darius Vâlcov vizavi de care eu trebuie să spun îi stau alături în aceste momente şi în mine va avea tot timpul un prieten”, a mai spus Ştefănescu.

Fostul ministru al Finanţelor, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la opt ani de închisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici