Codrin Ştefănescu: Oprişan a spus că va cere demisia lui Negoiţă din PSD dacă va mai face declaraţii care să aducă prejudicii partidului/ Firea vrea să fie exclusă din PSD. Nu o dăm afară

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că Marian Oprişan a spus, în CEx al PSD, că în cazul în care Robert Negoiţă va mai face declaraţii care să aducă prejudicii de imagine partidului, atunci va cere excluderea acestuia din formaţiune, lucru aplaudat de colegii din sală.

860 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu: Oprişan a spus că va cere demisia lui Negoiţă din PSD dacă va mai face declaraţii care să aducă prejudicii partidului/ Firea vrea să fie exclusă din PSD. Nu o dăm afară

Codrin Ştefănescu: Oprişan a spus că va cere demisia lui Negoiţă dacă va mai face astfel de declaraţii

„Legat de demisie, după declaraţia lui Robert Negoiţă, Marian Oprişan, vicepreşedintele partidului a spus că dacă se mai întâmplă o dată ca un coleg să facă astfel de declaraţii care ne aduc destul de multe prejudicii de imagine şi au început să întrebe colegii din ţară dacă mai tolerăm prea mult timp aşa ceva şi a spus că data viitoare el va cere pur şi simplu excluderea din partid a lui Robert Negoiţă, iar vis a vis de funcţia pe care o deţine de preşedinte al primarilor de municipii, vom cere revocarea din funcţie şi alegerea unui alt primar al nostru din ţară în această funcţie. Această propunere s-a lăsat cu aplauze în sală. Asta a fost tot. Nu a fost nicio tensiune. Am avut o discuţie colegială”, a afirmat Codrin Ştefănescu, duminică la Antena 3.

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a anunţat că, în şedinţa Comitetului Executiv, liderul PSD Vrancea Marian Oprişan a propus excluderea sa din partid, însă propunerea nu a fost supusă la vot.

Negoiţă a fost foarte vocal în ceea ce priveşte sumele alocate administraţiilor locale în proiectul de buget pentru acest an. Acesta a declarat, duminică, înainte de CEx că de la buget au fost tăiate sume enorme şi mare parte din primării nu pot suporta cheltuielile, subliniind că prin proiectul de buget pe 2019 nu este respectat programul de guvernare, de aceea vrea ca Liviu Dragnea să discute şi cu primarii sectoarelor.

Ştefănescu: Firea vrea să fie exclusă din PSD. Nu o dăm afară. Dacă vrea să plece, îşi dă demisia

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că Gabriela Firea ţine cu tot dinadinsul să fie exclusă din partid, precizând că PSD nu va face acest pas, iar dacă vrea să plece, atunci Firea să îşi dea demisia şi să piardă mandatul de primar general al Capitalei.

Întrebat, la Antena 3, dacă cea mai recentă postare pe Facebook a Gabrielei Firea, este un mesaj pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu a răspuns: Nu ştiu. Trebuie să intepretăm anagramele. Eu nu sunt comentatorul de Facebook al doamnei Firea. Eu spun un lucru foarte tranşat. Doamna Firea vrea să fie exclusă din partid şi văd că ţine cu tot dinadinsul, prin astfel de scrisori şi astfel de atacuri la adresa Guvernului, a premierului, a bugetului, să găsească motive prin care să îi enerveze pe colegii din CEx să o dea afară. Nu o să o dăm afară. Deci dacă vrea să plece, îşi pune mandatul pe masă, îşi dă demisia şi pierde mandatul de primar. Simplu”.

Acesta a adăugat că Gabriela Firea are îndatoriri faţă de bucureşteni, ca primar general al Capitalei.

„Altfel, ea are nişte îndatoriri. Bucureştenii au votat-o nu pentru Gabriela Firea în mod special, ci pentru promisiunile pe care le-au făcut şi noi comunicatorii care am ieşit la televizor şi am explicat de ce este bună Gabriela Firea şi ce va face pentru bucureşteni, iar bucureştenii aşteaptă încă aceste lucruri să se producă. Să nu mai fie ambuteiaje, să circulăm normal în Bucureşti, pentru că este sufocant, să discutăm despre metrou, liniile de tramvai, pistele de biciclişti”, a explicat secretarul general al PSD.

Reacţia lui Codrin Ştefănescu vine în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat, duminică, pe pagina de Facebook, o fotografie însoţită de un mesaj care, potrivit postării, are legătură cu ce se întâmplă în aceste zile, şi anume că „uneori trebuie să faci un pas în spate ca să-i salvezi pe ceilalţi”.

„Uneori trebuie să faci un pas în spate ca să-i salvezi pe ceilalţi”, este mesajul din imaginea postată de primarul general, Gabriela Firea, pe Facebook.

În fotografia postată de primar, sunt înşirate mai multe chibrituri, însă unul este retras, pentru a împiedica aprinderea celorlalte. În aceeaşi postare, Firea a explicat că imaginea „are legătură cu ce se întâmplă în aceste zile”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici