COMENTARIU Lelia Munteanu: Iohannis, la Paris: România - o prăjitură. Greşit!

Există o altă comparaţie, mult mai nimerită.

3075 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Iohannis, la Paris: România - o prăjitură. Greşit!

COMENTARIU Lelia Munteanu: Iohannis, la Paris: România - o prăjitură. Greşit!

La Ambasada României din Paris, Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi cu crema tinerilor români din capitala Franţei şi cu un laureat Nobel aborigen, profesorul Gérard Mourou. IQ-ul însumat din încăpere, până-n Turnul Montparnasse.

Explicându-le ce şi cum cu România şi crezând că se ridică la nivelul auditoriului, Preşedintele n-a găsit altă comparaţie decât cu prăjitura:

“Avem tot ce ne trebuie, avem oameni educaţi, avem posibilităţi, avem dorinţa societăţii, ceea ce, probabil, mai trebuie studiat este cum le aducem pe toate împreună, care este unificatorul, care este catalizatorul. Este ca şi cum ne-am pregăti să facem o prăjitură foarte bună şi avem pe masă toate ingredientele - făină, zahar, nuci, unt, tot ce vreţi şi ne uităm la ele şi cineva ne întreabă <Aveţi tot ce vă trebuie?> <Da!>. Doar de acolo urmează pasul cel mai importat, de a pune toate ingredientele laolaltă, în aşa fel încât să iasă o prăjitură foarte bună, şi nu ceva ars, care este mai degrabă jenant. Noi pendulam între ceva ars şi o prăjitură foarte bună”.

Greşit!

Nu cu o prăjitură trebuie comparată România, ci cu o ciorbă de burtă. O ciorbă de burtă e tot timpul bună, uneori chiar foarte bună. Avem pe masă toate ingredientele: burtă de vacă sau viţei, ciocănele şi picoare, usturoi, gălbenuşuri, zarzavat, smântână. Cineva ne încearcă: Aveţi tot ce vă trebuie? Da! De aici urmează pasul cel mai important - să tai burta, s-o freci cu mălai şi oţet, s-o laşi peste noapte în apă rece, pui ingredientele laolaltă, s-o fierbi cât cuprinde, s-o dregi şi să-l găseşti pe ministrul Daea, să vină la timp cu ardeiul iute.

În ciorba asta încap multe linguri, din ea poţi ciordi, dacă ai bun simţ, fără să se observe. Merge şi reîncălzită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici