Comisia de revizuire a Constituţiei: Profanarea drapelului naţional, interzisă de lege

Profanarea drapelului naţional va fi interzisă de lege, conform unei prevederi care va fi cuprinsă în noua Constituţie, potrivit unui amendament adoptat, miercuri, de Comisia de revizuire a Legii fundamentale.

429 afișări
Imaginea articolului Comisia de revizuire a Constituţiei: Profanarea drapelului naţional, interzisă de lege

Comisia de revizuire a Constituţiei: Profanarea drapelului naţional, interzisă de lege (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amendamentul a fost adoptat cu 16 voturi "pentru" şi 3 abţineri.

Astfel, articolul 30, alineatul 7 a fost completat şi va avea următorul cuprins: "Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, profanarea drapelului naţional, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri".

Articolul este similar cu cel din Constituţia actuală, având însă adăugirea privind interzicerea profanării drapelului naţional.

Amendamentul adoptat a fost propus de către deputaţii PNL Vasile Horga, Dan Motreanu, Ion Pîrgaru şi Dan-Coriolan Simedru.

Membrii Comisiei nu au fost de acord, însă, şi cu interzicerea profanării imnului naţional, aşa cum se propunea în amendamentul depuns de către deputaţii menţionaţi, argumentând că este dificil de cuantificat ce înseamnă profanarea imnului, dar şi de stabilit care ar fi autorităţile care să dea un astfel de verdict.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici