Comisia de Statut: Aleşii care renunţă la maşini pot beneficia de o sumă forfetară pentru transport

Comisia de Statut a adoptat, luni, un amendament la proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor prin care se prevede că parlamentarii care optează să renunţe la autoturism pot beneficia de o sumă forfetară pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie.

164 afișări
Imaginea articolului Comisia de Statut: Aleşii care renunţă la maşini pot beneficia de o sumă forfetară pentru transport

Comisia de Statut: Aleşii care renunţă la maşini pot beneficia de o sumă forfetară pentru transport (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Astfel, în Comisia de Statut s-a introdus un amendament care prevede că "deputaţii şi senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului" şi că, "opţional, prin renunţarea la dreptul prevăzut la alin. (1), deputaţii şi senatorii pot benefica de o sumă forfetară al cărei cuantum este stabilit prin Hotărârea Birourilor Permanente, în funcţie de resursele bugetare ale celor două Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, pe bază de declaraţie pe propria răspundere, care reprezintă document justificativ".

Totodată, parlamentarii din Comisia de Statut au adăugat şi un alt amendament potrivit căruia contravaloarea a 7,5 litri combustibil la 100 km parcurşi, cel mult pentru un drum dus-întors săptămânal, se decontează doar dacă parlamentarul în cauză nu s-a deplasat cu trenul, caz în care beneficiază de călătorie gratuită.

Amendamentul introdus prevede că "deputaţii şi senatorii care folosesc autoturismul pentru a se deplasa din circumscripţia electorală în care au domiciliul la lucrările Parlamentului şi înapoi, cei care au domiciliul în Bucureşti şi se deplasează în circumscripţia electorală în care au fost aleşi şi înapoi, precum şi cei care se deplasează din localitatea de domiciliu în circumscripţia electorală în care au fost aleşi şi înapoi, dacă nu au folosit mijlocul de transport prevăzut la alin. (1) (trenul, n.r) vor primi contravaloarea a 7,5 litri combustibil la 100 km parcurşi, cel mult pentru un drum dus-întors săptămânal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici